Efter sværm af tyverier: Så blev tyvebanden stoppet på motorvejen

Danske traktorer hårdt plaget af tyverier i denne uge. Men der var nogen, der fulgte med i tyvenes færden.

Mange danske traktorejere, forhandlere og folk i branchen er ved at få en masse grå hår af sværmen af gps-tyverier.

De fortsætter trods optrapning på sikkerheden rundt omkring på maskinstationer og danske gården. Men denne uges nye tyverier rummer også en succeshistorie i kampen med tyverierne.

Tyvene er nemlig blevet stoppet, oplyser en af forhandlerne, der har leveret gps-udstyr til en af de ramte maskinstationer.

”Det blev en rigtig god aften, da vi fik en opringning fra politiet, som fortalte, at man havde fuldt tyvene og stoppet dem, da de er holdt ind på motorvejen. Der er rigtig meget gps-udstyr, som man har fundet sammen med tysk politi”, fortæller salgschef Thomas Mikkelsen fra New Holland-forhandleren Farmas.

Han forventer nu, at der kommer gps-udstyr retur i løbet af fredagen, så det hurtigt kan komme tilbage på maskinstationen.

 

 

I går kunne vi her på Landbrugsavisen.dk berette, hvordan flere maskinstationer har været hårdt ramt i de senere dage.

Thomas Mikkelsen kan ikke oplyse, hvad det er for noget sporingsudstyr, som fældede tyvene. I kapløbet med de kriminelle holder man i branchen kortene tæt på hånden, så der ikke kommer for meget viden ud.

”Men vi er rigtig glade, når der er noget udstyr, som vi har solgt til folk, der virker til at spore tyvene. Nu er vi kommet lidt foran tyvene og fået vist et signal om, at det ikke kan betale sig at stjæle”, siger han.

Han oplyser, at der kan installeres sporingsudstyr på gps-udstyret til forholdsvis få kroner, hvis man sammenligner med en typisk selvrisiko hos forsikringsselskaberne på sådant udstyr.

Hos DM&E glæder chefkonsulent Kasper Kjær Jensen sig over fangsten og kalder det fint med sporringssystemer. Han opfordrer stadigvæk landmænd og maskinstationer til at sikre sig dobbelt med alarmsystemer og overvågning, så tyvene stoppes eller generes så meget som muligt. 

"Vi må efter de seneste tyverier konstatere, at tyvene er meget dygtige", siger han. 

Er alt så godt endnu?

Nej, selvom en gruppe tyve blev snuppet i Tyskland i går, så var der indbrud hos Gads Maskinstation natten til fredag, hvor der blev snuppet nyt gps-udstyr fra New Holland-traktorer.

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.