Efter tre sæsoner: Længere vindue med VF dæk på vognene

Maskinstation i det midtjyske har kørt tre sæsoner med VF dæk på gyllevogne med dæktryksregulering. Vinduet for at køre bliver længere, vurderer indehaver.

I slutningen af 2017 lancerede dækproducenten Alliance sit første VF-dæk i form af Alliance 389+ Agriflex. Dækket er blandt andet er et oplagt valgt til gyllevogne med dæktryksregulering, og netop den kombination har Torben Dam Rosenkilde, indehaver af Midtjysk Maskinstation kørt med i nu tre sæsoner.

Ifølge Torben Dam Rosenkilde er der ikke tvivl om, at dækkene forlænger sæsonen.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at de har givet os et større vindue at køre i. Vi kan køre noget mere færdigt, når vi er ude, og vi kan bedre køre i regnvejr og mere krævende miljøer, fordi dækkene bærer bedre oppe, fortæller han.

Opnår effekt med fronttank

Maskinstationen råder over fem gyllevogne: En Samson PG20, et styk Gøma GG22 og tre Gøma GG25. 

- Vi har vægtoverføring på tre gyllevogne i kombination med en tre kubikmeter fronttank. Vægtoverføringen gør, at vi kan trække seks tons mere over på bagakslen. Det gør alt sammen, at vi får meget ud af de tre kubikmeter, fordi de også virker som nyttelast, forklarer han og uddyber:

-  Når vi kan trække seks ton mere over på bagakslen ved at hæve den forreste aksel på vognen og bruge vægtoverførslen, så giver det os også meget større bid. Når vi så samtidig lukker luft af på VF-dækkene, så får vi en effektiv løsning, hvor vi kan få kørt store mængder ud, men også komme frem selv i dårligt vejr og passe på kundernes marker, fordi vi kan reducere marktrykket, mener Torben Dam Rosenkilde.

Han tror også, at VF-dækkene vil være vejen at gå i fremtiden på de helt store traktorstørrelser:

- Når vi kommer op i de store traktorer, så er det efter min mening et must at have VF-dæk på. Hvad skal vi med 400-500 heste, hvis vi ikke kan stå fast? For os handler det om effektivitet - og frem for alt passe på vores kunders jord, siger Torben Dam Rosenkilde.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.