Efterspurgt event: ”Vi kunne have fået 4.000-5.000 besøgende”

Kæmpe tilsøgning til stand med live-værksted på Agromek.

Hvordan passer en helt almindelig 9. klasse fra Vamdrup Skole sammen med maskiner og landbrugsudstilling sammen?

Fortrinligt!

I hvert fald er Vamdrup Skoles 9. klasse begejstrede efter, at de lige har overværet en af de første runder med live-værksted på årets Agromek på Maskinleverandørernes stand, hvor unge mekanikere indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner samt en handelsassistent viser, hvordan branchens jobs egentlig tager sig ud.

”Det er spændende at lære noget om de forskellige områder. Det er virkelig teknologisk”, siger Sarah Knudsen fra skoleklassen, mens veninderne Christine Petersen og Anna Petersen nyder, at dagens lektion foregår i den virkelige verden i stedet for en bog.

For lærer Vivi Nielsen er værkstedet og turen til Agromek en mulighed for at åbne nye døre for eleverne.

”Det er blevet automatisk i dag, at man tager i gymnasiet, selvom det ikke er en god ide for alle. Jeg har en drøm om, at det her åbner døren for de unge og viser dem, at der er andre muligheder, som de ikke kender. De skal se virkeligheden”, siger hun og fremhæver, at de også kan bruge rundturen på Agromek som en indføring i, hvordan landbruget ser ud og hvilken teknologi, der bruges.

Kæmpe satsning

Live-værkstedet er Maskinleverandørenes største Agromek-satsning til dato med et mål om at vise branchen frem for unge skoleelever, som på et tidspunkt skal vælge deres vej videre.  

Direktør Klaus Nissen er meget positivt overrasket over, hvor mange skoleelever og skoler, som har været interesseret i at komme afsted til Agromek for at se på live værkstedet.

”Vores store bekymring var, om vi kunne få folk nok til at komme på besøg. Men det har været den letteste del af det. Det har vist sig, at skolerne meget gerne vil være med. Vi har valgt, at vi tager 500 elever ind i de her dage, men vi kunne godt have fået 4.000-5.000. Det er ren plug and play for dem. Det skal bare stige på en bus, og så sørger vi for rundvisning, live-værksted og mad til dem”, forklarer branchedirektøren.

Emneord agromek

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.