Egentlig skulle han bare hygge sig med en gammel smedje

Markant maskinhandler fylder 50 år onsdag. I 1996 kørte han afsted med en salgsopstilling i bilruden.

”Jeg tror, at Jeppes idé var, at vi skulle køre og hygge os lidt og lave lidt trailere og lidt redskaber”.

Sådan har Jeppe Rasmussens tidligere mester hos Bloms i Skanderborg fortalt om onsdagens fødselar. Mesteren hedder Per Richter, og er i dag en af de mange ansatte i Jeppe Rasmussens egen maskinforretning Yding Smedie & Maskiner.

Per Richter må have en rimelig præcis ide af hændelsesforløbet. Han var nemlig med i bilen, da de kørte forbi smedjen i Yding og så nærmere på, hvad der præsenterede sig i den nævnte salgsopstilling.

Forfatteren bag annoncens dragende effekt kunne tilbage i 1996 næppe have forudset alle de veje og muligheder, som Jeppe Rasmussen i kompagniskab med sin jævnaldrende hustru Christina Rasmussen – hun fylder også 50 år i maj - har udviklet virksomheden til efterfølgende.

I 2017 kom ordet Maskiner til i navnet, da de købte Horsens Maskiner og begyndte processen med at flytte aktiviteterne til nye lokaler – som i øvrigt er kraftigt bygget til hen over efteråret og vinteren for bl.a. at rumme virksomhedens store smedjeproduktion, eks. specialmaskiner til møbel- og vinduesindustiren og dermed endelig få flyttet hele virksomheden til Horsens.

Virksomheden er også Danmarks største maskinhandler inden for specialmaskiner til grøntsagsproduktion.

Samtidig er man en helt traditionel traktor- og maskinhandler med Case IH-skiltet på ydermuren og et årligt salg af 25-26 traktorer, men satser også på import af Dewulf kartoffelmaskiner, Krones store græsprogram ligesom Yding også bruger krudt på at stå for import af maskiner til Norge – og nå ja - ej forglemme en VVS-afdeling. I de senere år har man også set Yding-folkene arbejde med selvkørende robotter, eldrevne ukrudtsbekæmpere og fremtidens øvrige opfindelser indenfor kemi-frie ukrudtsbekæmpelse.

I en tid hvor mange erhvervslederes mantra er core business synes Jeppe og Christina at gå i en anden retning.

»Det med mange produkter, det har vi haft fra starten af. Så er vi mindre sårbare, men interessen er jo også for det. Men vores fokus er jo alle steder. Vi har mange små enheder, som arbejder som forretninger i forretningen, og de skal så koncentrere sig om deres område. Leif sælger kun grøntsagsmaskiner og Søren kun kartoffelmaskiner«, har Jeppe Rasmussen tidligere udtalt til LandbrugsMediernes traktormagasin TraktorTech.

Hollændere flyttede ind

De færreste maskinforretninger har en kommunikationsafdeling. Det har Yding også. Christina Rasmussen kom ’hjem’ til virksomheden for et par år siden.

Her har hun også en del andre opgaver end at skrive pressemeddelelser og lave Facebook-opslag for at promere virksomhedens virke. Yding er også anerkendt for deres indsats for at skaffe unge mennesker til branchen. Faktisk går rygtet ud over Danmarks grænser. I efteråret flyttede to hollandske gutter bogstaveligt talt ind hos familien for at være i praktik i 10 uger i forretningen og smage lidt på livet ala Rasmussen i deres private hjem.

13. marts åbner de dørene igen. Her holder de åbent hus fra maskinforretningens lokaler i Horsens, hvor de markerer begges fødselsdage.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.