Eldrevet ATV klar til det danske marked
To modeller af den britiske EcoCharger e-ATV bliver en del af Tommy Overbys produkter til det mobile landbrug.

Blandt nogle af Agritechnicas mest innovative udstillere i AgriFutureLab i hal 11 står Tommy Overby med sit koncept til mobilt landbrug.

Selv om interessen for de enkle og skalerbare løsninger til alt fra høns til malke- og fedekvæg er stor og væksten er mærkbar, er Overby Export Consulting ingen guldgrube, understreger Tommy Overby.

»Indtil videre har vi investeret alt i markedsføring og nye produkter, men på sigt forventer vi da at skulle leve af det her. Vi er de eneste på markedet, der forsøger at samle alle løsningerne til det mobile landbrug ét sted. Vi oplever bestemt interesse i Danmark, men i resten af Europa er interessen faktisk rigtig stor«, forklarer han.

Han har derfor kunder i Frankrig, Portugal, Bulgarien, Tjekkiet og Norge foruden Danmark, og får også henvendelser fra England og Sverige.

Begrænset investering

Det mobile landbrug er et koncept, hvor man for relativt små penge og uden at eje en masse jord eller driftsbygninger kan starte op med en produktion af for eksempel æg med mobile hønsehuse eller hjemmelavede oste på basis af et mindre kvæghold, der malkes i en mobil malkestald, hvorefter mælken forarbejdes i et lille gårdmejeri.

Væk med udvendige slanger: Trelleborg justerer dæktryk med nytænkningMaskiner Tirsdag 12. november 2019 · 18:29

»Det kræver en begrænset investering, er flytbart og kan tilpasses præcis den kundegruppe, man har«, forklarer Tommy Overby.

Derfor er de mobile løsninger interessante for mindre landbrug eller hobbyproducenter, der gerne vil skalere produktionen lidt op. Men blandt kunderne er for eksempel også store kvægbrug, som gerne vil ’eksperimentere’ med en mindre del af deres mælk via en nicheproduktion. Kunderne kan også være en gruppe af kokke, der går sammen om at købe råmælk og et de nødvendige maskiner til et gårdmejeri for selv at lave ost og is til deres restauranter.

Udviklet af mælkeproducent

Blandt nyhederne på Tommy Overbys stand er eldrevne ATV’er, som der endnu kun er ganske få mærker af på markedet.

Den britiske EcoCharger e-ATV er udviklet af en tidligere mælkeproducent og findes i to modeller. En lettere 2WD-udgave og en stærkere 4WD-arbejdshest med differentialespærre.

Ved lettere brug rækker 100 Ah-batteriet til en hel dag.

»Ved decideret arbejdsbrug kommer man langt, hvis man lader på ATV’en i sin frokostpause«, påpeger Tommy Overby.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.