En af landets yngste maskinhandlere: »Vi må aldrig miste nærheden«

Ugens profil: Casper Larsen, der er indehaver af Midtfjord Agro i Løgstør, indvier i morgen, torsdag, både nyt værksted og ny butik.

Det er kun et par år siden, at den dengang 30-årige Casper Larsen blev indehaver af maskinforretningen Midtfjord Agro i Løgstør, hvilket vel nok gør ham til en af landets yngste ejere af en maskinforretning. Men han har allerede sat sit fingeraftryk på forretningen, som i morgen fejrer en større udvidelse med et 600 kvadratmeter større værksted og et nyt butiksområde.

Når man møder Casper Larsen ude i landskabet til demoer eller andet, er han venligheden selv. Imødekommende og sorgløs. Men han tager sin forretning alvorligt, ikke bare når det gælder salg og økonomi, men også når det handler om, hvordan han og hans i alt 15 ansatte går rundt og har det. Og når man spørger ham, hvad der er vigtigst i hans forretning, er han ikke i tvivl.

»Du mener rent personligt, ikke? For så er det helt klart nærhed og tillid. Det er især vigtigt, når vi ikke er større, end vi er. Det må vi aldrig miste. Uden det kan jeg ikke drive forretning«, siger Casper Larsen, der er vokset op med duften af smøreolie i næseborene.

»Ja, jeg er vokset op på et auto- og traktorværksted i Vilsted her lidt uden for Løgstør. Jeg var på værkstedet hele tiden lige fra jeg lå i barnevognen, og i byen var der også et par landbrug, hvor jeg kom til at hjælpe til i marken«, husker Casper Larsen, der er gift og har en dreng på to et halvt år.

»Og han er vist allerede miljøskadet. Han kan godt li’ traktorer og trucks«, siger Casper Larsen.

Firedobling af værkstedet

Her i februar blev Midtfjord Agros værksted udvidet med 600 kvadratmeter. Det gamle værksted kunne ikke længere rumme de store landbrugsmaskiner, der kommer ind, og løsningen blev at bygge nyt.

Og det er netop det værksted, som man fejrer i morgen, torsdag 28. marts, hvor der er åbent hus hos Midtfjord Agro på Sønderport 137 i Løgstør fra kl. 10 til 22.

»Ja, vi havde 250 kvadratmeter før, så nu har vi næsten 1.000 kvadratmeter, næsten en firedobling«, siger Casper Larsen.

Midtfjord Agro så dagens lys i 2005, hvor landbrugsafdelingen hos J. Haldrup A/S og Gunner Jensen, Løgstør ApS blev overtaget og videreført af det nye firma Midtfjord Agro ApS.

Indehaveren var Jørgen Andersen, der gennem mange år var værkfører hos J. Haldrup, mens Casper Larsen var lærling. Og da Jørgen Andersen åbnede Midtfjord Agro, fulgte Casper Larsen med og gjorde læretiden som landbrugsmaskinmekaniker færdig. Siden kom han til at arbejde som sælger i virksomheden, ligesom han har suppleret sin uddannelse med økonomi på handelsskolen.

Fra forretningen forhandles bl.a. Deutz-Fahr, Kongskilde, Krampe og hele Mi maskinprogrammet med bl.a. Kuhn og Rauch.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.