En håndfuld tyske specialskærebord lander til høst

Importøren FMR Maskiner forventer nu at få en håndfuld Geringhoff sejlskæreborde ud og køre på danske marker til høst.

Sidste år fik FMR Maskiner fra Nykøbing Falster for første gang hentet et sejlskærebord op på demo fra den tyske producent Geringhoff.

Specialproducenten af bl.a. skærebord tilbyder et tredelt skærebord i forskellige bredder – og det er godt på vej på de danske marker til ny sæson, fortæller sælger og produktspecialist Anders Højte Hansen fra FMR.

”Det er startet fint for os. Vi fik vist det frem på Agromek, og så har vi solgt et par stykker, har et hjemme til demo, og forventer at sælge endnu et par stykker til her til kommende høst, og lander på et antal, hvor vi stadig kan have fuldt fokus på at komme rundt og se til i første sæson”, fortæller den danske importør, der med base fra Falster går efter at dække hele det danske marked.

FMR slår især på, at sejlskærebordet TruFlex Razor fra Geringhoff er tredelt og dermed kan køre som ”tre selvstændige dele”.

”Selve rammen og riglen er i tre dele. Hvis den giver sig i rammen, så giver den sig også i riglen. Det betyder, at det virker som tre små skæreborde, der kan køre og følge jorden. Der skal ikke meget ujævnhed til, før at det betyder en hel del i forhold til jordtilpasning. Du kan også låse det fast, så du har 40 fod i stiv ramme, hvis du har brug for det”, siger han og fortæller, at båndhastighederne kan stilles individuelt på de tre forskellige bånd, så materialet flyder mere jævnt ind i maskinen på eks. en bakke.

Skærebordet leveres i bredder fra 30 og op til 40 fod. Anders Højte Hansen peger også på, at skærebordene kan leveres med luftsystem, som løfter afgrøderne op og ind på skærebordet, og tilmed reduceres tabet i spildsomme afgrøder.

Lufttrykket kommer fra en blæser bag skærebordet, som sikrer, at materialet blæses op bag skærebordets knive for at sikre, at afgrøden føres sikkert mod mejetærskerens tærskeværk.

”Det er måske det allermest unikke ved systemet, som gør en stor forskel i forhold til spild”, siger Anders Højte Hansen.

Prismæssigt kan skærebordene bestilles med eller uden mange forskellige slags ekstraudstyr. Et grundlæggende skærebord på 30 fod koster omkring en halv mio. kr., mens det mest avancerede skærebord på 40 fod inkl. lufttryk, højdesensor, overlæggersnegle mm. koster 882.000, oplyser FMR.

Mange maskiner i ugens avis

Læs mere om høstens maskiner i weekendens nye udgave af LandbrugsAvisen, hvor vi har dedikeret 2. sektion til maskinstof i almindelighed og høstens maskiner i særdeleshed.

Avisen kan også læses som epaper.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.