En traktorklassiker til de hårdeste jobs
JD 5510 blev udviklet til præriens hårdeste jobs.

I sensommeren 1962 fik John Deere testet en af de første nul-serier af en kommende stortraktor på det anerkendte Nebraska Test Institute.

Klassiker-traktoren har magasinet TraktorTech sat fokus på i det seneste nummer.

Ikke mindst motor, transmission og hydraulik blev testet om og om igen for at undgå fejltagelser. I januar 1963 startede salget af traktoren, som fik navnet, 5010.

Motoren havde undervejs fået køling af smøreolien samt en rotorpumpe fra DPA. Den ydede knap 122 hk på pto, som kun havde et 1.000-gear. Selve motordesignet blev ændret flere gange, da det stod klart for konstruktørerne, at den med få ændringer kunne opfylde kundekravene til effekt i mindst 10 år og måske yde op i nærheden af 250 hk.

Egentlig skulle den bare trække, men man ændrede hurtigt mening.

Læs hele artiklen om den grønne klassiker og meget andet i det seneste nummer af TraktorTech, der udkom sidste uge. Får du ikke TraktorTech kan du tegne abonnement på Landbrugsmediernedk/abonnement. Du kan også bestille magasinet på tlf. 33 39 47 90.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.