En Valtra, en Fendt og en John Deere: - Men det er ikke sikkert, at testvinderen er din favorit

Tæt og meget nuanceret står tilbage efter test af tre traktorer i perfekt størrelse til en frontlæsser.

En John Deere 6R 150 AutoPowr, Fendt 516 Vario og Valtra N155 Direct blev udsat for TraktorTechs omfattende test over mange dage i Finland.

Det kom der et tæt battle ud af. I den samlede pointscore vandt John Deere, men der er mange nuancer i testen, fortæller TraktorTechs traktorekspert John Christensen i den nye udgave af podcasten Maskinitis.

- Vi kan godt afsløre, at det var John Deere, som generelt klarede sig bedst i testen. Vi testede dem både på landevej med en læsset vogn bagefter, og kørte med dem ude i marken og så da, de var udstyret med frontlæsseropgaver med dem. John Deere vandt på grund af færrest fejl eller ulemper, kan man sige. De andre klarede sig også godt på forskellig vis. Den største udfordring for Valtraen var støj inde i kabinen. Fendt vandt i markduellen, især på grund af en meget støjsvag kabine. På vejen var mindst retningsstabil på vejen og fik en tredjeplads der, fortæller traktorekspert John Christensen, der understreger, at der er mange nuancer, der gør, hvad man skal vælge af traktor.

- Nogen traktorer klarer sig godt indenfor ét felt, og mindre godt indenfor et andet felt, men skal man kun bruge dem indenfor det felt, hvor de klarer sig godt, så er det jo den bedste traktor der, siger traktoreksperten.

En af testens store opdagelser er, hvor avancerede og præcise traktorproducenterne er blevet til at levere en traktor med frontlæsser, som vejer indholdet meget præcist via traktorens terminal.

- Vi tog fem wrapballer og vejede dem ind af gangen med hver traktor. De var overraskende præcist. Ingen traktor vejede mere end 20 kg forkert for alle baller tilsammen. Det er ingenting ud af 3.560 kg i alt. Du kan sikkert godt veje af med dem, når du skal sælge en eller anden afgrøde, siger han.

Du kan høre meget mere om testen i den nye udgave af TraktorTechs podcast Maskinitis. Afsnittet om den store traktortest ligger 21,30 minutter inde i programmet.

Lyt med her:

Du kan selvfølgelig også bare få fat i januarudgaven af TraktorTech og læse alle detaljerne, mens du hører Maskinitis.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.