Endelig får han lov til at være med på Agromek

Efter et langt tilløb får Agromek-direktør Claus Hermansen endelig mulighed for at besøge messen. Hans ambitioner for Agromek er store.

»Min mor er landmandsdatter, og da jeg var dreng, var Agromek noget man så frem til på Lolland. Dog uden jeg var med. Det var det samme, da jeg som stor teenager arbejdede på en anden gård. Der tog man også til Agromek. Men jeg var ikke med.«

Ordene kommer fra direktør for Agromek og Dansk Agroindustri, Claus Hermansen, som nu efter dette lange tilløb endelig har fået lov at være med - og nu som den drivende kraft, der befinder sig i den spændende position at kunne sætte sit præg på Nordeuropas største landbrugsmesse.

Lige nu er der kun få uger til, at Agromek åbner. Det bliver Claus Hermansens første hele Agromek, siden han en torsdag i 2016 for første gang var inde i messehallerne i Herning i forbindelse med sin udnævnelse til direktør. Og i skrivende stund har de travlt, de brave mænd og kvinder, som skal få det hele til at gå op.

Ikke bare en messe

»Vi er ved at få det allersidste på plads og få alle hjørner af hallerne fyldt op. Agromek er ikke bare en messe, men byder jo også på masser af events. Så her er vi ved at kigge på hvem i ledelsen, der skal være hvor og sige hvad. Der er også en stor opgave i logistikken omkring rigtig mange udenlandske gæster, som gerne skulle have en god oplevelse. Bl.a. kommer der en stor russisk delegation. Og endelig kører Agromek Student Challenge på højtryk«, siger Claus Hermansen, der også har store forventninger til årets Agromek.

»Forventningen er, at udstillere og gæster får et rigtig godt Agromek. Det er vigtigt for mig, at vi viser bredden af industrien, men også at dansk agroindustri er helt fremme i den teknologiske udvikling. Derfor har vi også et nyt 1.400 kvadratmeter stort innovationsområde med løsninger, som landmanden kan bruge her og nu. Agromek skal vise, hvad dansk agroindustri er i stand til, og skal også være med til at tiltrække flere unge til branchen. Agromek er vores udstillingsvindue ud mod resten af verden. Vi bliver nok aldrig så store som vores tyske konkurrenter, men vi vil være bedre på kvaliteten«, siger direktøren.

Et større perspektiv

Claus Hermansen ser også alt det med landbrugsmaskiner i et større perspektiv:

»Jordens befolkningstal stiger, og det dyrkede landbrugsareal falder. Hvordan skal den ligning gå op? Det kan den kun ved, at resten af verden begynder at drive landbrug, som vi gør i Danmark. Det vil på den ene side sige intensivt og effektivt, men også klimavenligt og med høj dyrevelfærd. Det helt særlige, dansk landbrug kan, har udlandet fået øje på, og den interesse ser vi også på maskinsiden«, siger Claus Hermansen, der finder det vigtigt at få fortalt, at branchen har spændende jobs til de unge.

»For hvad kan give mere mening end at arbejde på nye og bedre måder at brødføde verden på?«, siger Claus Hermansen.

Agromek-direktøren er i 2001 uddannet cand. scient. adm. fra Aalborg Universitet. Siden har han beklædt poster som fuldmægtig i Amtsrådsforeningen, projektkoordinator i Fredensborg Humlebæk Kommune,

vicekontorchef, sekretariatschef og kommunikationschef i Trafikselskabet Movia, chefkonsulent hos Dansk Industri og endelig siden 2016 direktør for Dansk Agroindustri og Agromek.

Agromek foregår i MCH Messecenter Herning 27. til 30. november.

Emneord agromek

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.