Endnu et stort corona-comeback: CNH-salg tordner frem

Traktorproducenten bag New Holland og Case IH øgede salget med hele 28 mia. i netop overstået kvartal.

Det havde nok solgt den for det her for et år siden.

Dengang stod CNH – og traktorproducenterne generelt – i en særdeles vanskelig situation midt i coronakrisen. Der kunne ikke produceres og leveres traktorer og landbrugsmaskiner i det omfang, kunderne stod og ventede.

I dag er salget i gang flyvende. CNH øgede nemlig salget med hele 28 mia. kr. i årets andet kvartal i forhold til samme tidspunkt sidste år.

I kvartalsregnskabet fremgår det, at stigningen udgør hele 60 pct. Samtidig er indtjeningen næsten fordoblet til knap 4,4 mia. kr. i kvartalet på tværs af alle forretningsområder, der bl.a. tæller produktion af landbrugsmaskiner, lastbiler, motorer og entreprenørmaskiner.

Udmeldingen kommer i slipstrømmen på et regnskab fra Agco i går, som også viste stor fremgang.

”Vores industri er tydeligvis i en cyklisk opgang og vores gode og vellykkede indsats gør os i stand til at tage del”, lyder det fra CNH’s topchef Scott Wine i en kommentar.

CNH melder bl.a. om fremgang stort set over hele linjen i salget af traktorer og mejetærsker. I Europa er efterspørgslen efter traktorer steget med 31 pct., mens salget af mejetærskere er steget med 13 pct.

Markederne for landbrugsmaskiner er ikke ene om at være op på kogepunktet. Den anden side af mønten lige nu er dyrere råvarer og fragtrater. For kunderne er det også værd at bemærke, at CNH forventer, at højere priser delvist vil kompensere for deres højere udgifter til at producere og distribuere maskiner resten i 2021.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.