Enkel maskine relanceres til spotsprøjtning i græsset

Maskinproducenten Møller Andersen relancerer MA Weed Wiper til ukrudtsbekæmpelse i græssæsonen. Det er en lavteknologisk og enkel spotsprøjte.

Maskinproducenten Møller Andersen i Sakskøbing relancerer til denne græssæson producentens ”MA Weed Wiper”, der med ny teknik ifølge producenten sikrer en effektiv afsætning uden dryp.

"En weed wiper eller "ukrudtstryger" er et nødvendigt værktøj i frøavlerens værktøjskasse, når flerårige græsser og ukrudt skal renses ud af frømarkerne, men maskinen kan anvendes i mange andre afgrøder. Med en weed wiper får man en lavteknologisk spotsprøjte, der rammer det ukrudt, der er højere end kulturafgrøden – hvad enten det sker i engrapgræs, gulerødder eller noget tredje", lyder det i en pressemeddelelse fra Møller Andersen.

MA Weed Wiper findes i forskellige varianter og størrelser, hvoraf den mest udbredte har en arbejdsbredde på 12 meter. Maskinen bæres af hjul der sikrer en højdeføring helt op til 75 cm. Andre varianter bæres i traktorens frontlift eller bugseres af en ATV. Fælles for alle varianter er den roterende valse, mens udstyr og opbygning varierer. Udsatte dele er fremstillet i rustfri stål, mens øvrige dele er pulverlakeret. 

Det særlige ved maskinen er de roterende valser, som får planteværnet til at skumme. Det opskummede planteværn afsættes ved, at valsen roterer mod planten, som derved ”klistres” til uden at dryppe. Weed wiperen kan udbringe midler, som kan doseres gennem maskinens sprøjte. Sprøjten er drevet med elektrisk pumpe og kan leveres med elektriske sektionsventiler samt kørselsafhængig dosering. 

Den elektriske højdejustering muliggør en hurtig tilpasning af arbejdshøjden under fremkørsel, og det er derved muligt at komme tæt på afgrøden for optimal ”spotsprøjtning”. Systemet styres elektronisk og kan justeres til de aktuelle behov, ligesom det er forberedt til styring med sensorer.

Producenten lover også stor kapacitet med et lille forbrug af planteværnsmidler.

MA Weed Wiper er en del af en række maskiner som produceres og markedsføres af Møller Andersen ApS. I sortimentet indgår også luftudstyr til mejetærskere for høst af spildsomme frø, knivsystemer, tandem skårlæggersæt og andet maskineri for frøavl.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.