Er maskinkonge på plænen og i skoven og større end Claas

Stihl har lige offentliggjort et årsregnskab, hvor man har rundet salg for 37 mia. kr. og 20.000 ansatte.

Hvor store er egentlig dem, som producerer robotter til plænerne, motorsave og en masse andre maskiner og redskaber til den grønne sektor og haveejerne?

Tyske Stihl kunne i 2021 notere sig et salg lige over fem mia. euro og dermed plus 37 mia. kr. Bag det salg står en arbejdsstyrke på lige over 20.000 ansatte, der ligesom salget også satte nye rekorder i 2021.

Sammenligner man det til landbrugssektoren, så er Stihl ti gange så stor som en maskinproducent som Väderstad, et hak større end Claas – og omkring en halv størrelse af Agco.

Ifølge Stihls bestyrelsesformand Michael Traub var stigningen i salget på ca. 13 procent bedre end forventet.

- Vi opnåede ikke kun nye rekorder med hensyn til salg og produktion, vi oversteg også 5 mia. euro i omsætning for første gang siden vores grundlæggelse for 96 år siden, på trods af udfordrende omstændigheder, lyder det fra Traub med henvisning til eks. mangel på komponenter og materialer, som man også hører det i mange andre brancher.


Stihl producerer bl.a. batterier til sine produkter in house. Pressefoto

 

At der sker en stor elektrificering og automatering indenfor Stihls produktområder er åbenbar for enhver haveejer, som har udliciteret arbejdet med græsslåning til robotter.

På mange andre fronter bliver eldrevne maskiner også en større del af hverdagen. Når man kigger ned over antallet af nye produkter med elmotorer, så ser man eks. langt flere batteridrevne motorsave nu – og i den kommende tid.

Ifølge Stihl betyder udviklingen, at man nu går fra at være en klassisk maskiningeniørvirksomhed til at være en mekatronik- og softwarespecialist. I øjeblikket søger Stihl at besætte mere end 200 stillinger inden for eks. elektroteknik, robotteknologi, softwareteknik, mekatronik, integrerede systemer og informationsteknologi, oplyses det.

Stihls hovedbase ligger i tyske Waiblingen, og har 5.000 ansatte alene i Tyskland. Der produceres også på en lang række fabrikker i udlandet, bl.a. i Schweiz, Brasilien, USA og Kina.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.