Europæisk maskinspecialist får dansk robot foran sig

Kendt producent af kartoffelmaskiner har set til Danmark for at finde robottraktor.

Agrointelli har allerede flere samarbejder med ind- og udenlandske redskabsmærker.

Nu er der kommet en ny aktør med på rejsen, hvor den selvkørende robottraktor Robotti skal udbredes til landmænd i og udenfor landets grænser.

Kartoffelspecialisten DeWulf, som også opererer i Danmark via Yding Smedie & Maskiner, har nemlig indgået et nyt samarbejde med AgroIntelli, hvor det er meningen, at der skal demonstreres selvkørende arbejdsgange, når det gælder alt fra forberedelse af markerne, lægning af kartofler og behandling af markerne. 

I et første projekt, som netop er blevet vist ved PotatoEurope21, har parterne taget hul på samarbejdet ved, at Robotti’en kører rundt med DeWulfs traditionelle fire-rækkers kartoffellægger Miedema CP 42. 

 

 

Ifølge produkt manager Melle van der Molen fra Dewulf Group vil selvkørende maskiner komme til at spille en stor rolle i fremtidens landbrug.

”Robotti’en er et godt eksempel på, hvordan robotteknologi kan reducere forbruget af arbejdskraft og samtidig takle komprimering af jorden”, siger han i en kommentar og lover, at erfaringer fra projektet vil være med skabe morgendagens løsninger.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.