Europæisk topchef: Mindre sug efter maskiner tydeligt i noget tid

Pöttingers topchef noterer sig, at efterspørgslen i øjeblikket falder i de fleste markeder, men tror alligevel på vækst i egne bøger.

Den store østrigske maskinproducent Pöttinger formår igen og igen at løfte omsætningen.

Nye tal for 2022 er ingen undtagelse. Denne gang er toplinjen løftet fra 506 millioner euro året før til 641 millioner af samme stærke valuta i 2022.

Men der skal kæmpes hårdere for at holde vækstkursen i den kommende tid, lyder det fra topchef Gregor Dietachmayr i en pressemeddelelse.

- Vi forventer en lavere efterspørgsel på de fleste markeder i det kommende år. Tegnene har været tydelige i flere måneder. På trods af det er der stadig et passende potentiale for stadig udvikling og fortsættelse af vores vækstrejse, siger han og konkluderer, at virksomhedens mere end 2.100 medarbejdere er parat til at tackle udfordringerne med markedsudsving.  

Pöttinger har igennem længere tid været verdens største producent af snittervogne, og henter en stor del af sin omsætning indenfor græsudstyr. Ligesom mange andre større producenter af landbrugsmaskiner bliver porteføljen stadigt bredere og Pöttinger tilføjer i disse år også deres udbud til indkøbere af jordbrugsredskaber. Største markeder er Tyskland og Frankrig, men også Danmark og Skandinavien har igennem længere tid været aftager af et stigende antal maskiner med Pöttingers logo.

I stil med blandt andet tyske producenter oplyser Pöttinger ikke detaljer om indtjeningen.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.