Europæisk undersøgelse: Sværere at sælge maskiner i Europa
På tværs af Europa melder maskinhandlere om dårligere salg af maskiner i 2019.

Det er blevet sværere at sælge nye og brugte maskiner i første halvår af 2019.

Sådan lyder forudsigelsen fra maskinhandlerne selv i en undersøgelse, som deres europæiske organisation organisation Climmar har foretaget.

Klimaet er dermed blevet dårligere siden 2018, men omvendt har markedet tilbage i 2015 og 2016 været markant dårligere, ifølge undersøgelsen.

Når markedet for nye og brugte maskiner falder, så stiger iøvrigt efterspørgslen efter at få repareret landmændens ældre maskiner, og dermed viser undersøgelsen også, at maskinhandlerne vinder lidt mere reservedele.

I undersøgelsen, som Climmar laver på vegne af sine mere end 19.000 forhandlere rundt omkring i Europa, kan man også i grove træk se, hvordan danskere forhandlere svarer ift. andre lande. Her er Danmark et af de områder, hvor maskinhandlerne ser negativt på udviklingen.

På samme hold tælles også lande som Tyskland, Sverige og Polen.

Omvendt er franske maskinhandlere blevet optimistiske. I Storbritannien og Italien oplever maskinhandlerne nogenlunde uændret marked.

Læs mere i rapporten Climmar, Report of Activities 2018-2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.