Ex-Dupont profil i spidsen for dansk landbrugsrobot

AgroIntellis nye formand har ledt en organisation på 6.500 medarbejdere hos Danisco’ amerikanske opkøber. Nu kastes energien ind i Ole Greens robot-startup.

De nye investorer hos Ole Greens robotproducent AgroIntelli indsætter nu en arbejdende bestyrelsesformand til at styrke udviklingen af virksomheden. 

I sin tid som leder af en organisation med 6.500 ansatte og aktiviteter på 70 fabrikker verden rundt hos Dupont var den nye formand Karen-Marie Katholm vant til at overskue indkøb, produktion og logistik på globalt plan.

Med ca. 45 ansatte er AgroIntelli og fabrikslokaler i Lem Stationsby foreløbig et lidt andet sted. Men den nye bestyrelsesformand ser store muligheder og perspektiver i at hoppe med på rejsen nu, hvor de første Robottier er kørt af produktionslinjerne og nu kører på marker i ind- og udland. 

”AgroIntelli går fra at være i gang i lille skala og med meget fokus på udviklingsdelen til at kommercialisere sig yderligere og stå midt i en internationalisering, hvor man skal ud og fortælle historien. Det er et spændene sted, hvor der ligger meget arbejde i at professionalisere hele setuppet og ændre governance til en større udvikling og virksomhed”, siger hun.

Hvad betyder det helt konkret?

”Det er ændring af processer og procedurer. Det kan være i forhold til intern afrapportering eller eks. i forhold til kommunikationsstrategien. Hvilke meddelelser og budskaber sendes ud og hvornår gøres det? Det er indkøb, der kræver noget andet end, når man producerer og sælger få enheder”.

Er selv gårdejer

Med indtrædelsen hos AgroIntelli forventer hun at bruge et par dage om ugen på at bidrage til virksomhedens udvikling. Det er hendes første erfaring med en maskinproducent. Men med ledelsesjobs hos Dupont/Danisco og tidligere Arla Foods som en del af cv’et har hun arbejdet længe indenfor fødevare-atmosfæren og har i øvrigt selv et deltidslandbrug ved Vejle i dag.

Personligt fascinerer det hende at se Robotti i aktion, når hun sammenligner dens arbejde med donten med at hakke i roerne under opvæksten på gården på Djursland. 

”Det er fascinerende den nytænkning, den kommer med. Når man selv har gået og renset roer manuelt, så byder den virkelig ind. Den er ikke tung og pakker ikke jorden så hårdt, det må kunne give nogle bedre udbytter, og landmanden kan få frigjort tid til andre opgaver. Der er stadig ting, en Robotti ikke kan klare, men den er et rigtig godt supplement”, mener hun.

AgroIntelli har været i stor vækst i de senere år. Men alligevel er det jo relativt set en lille virksomhed, der skal konkurrere med eks. John Deeres udviklingsafdeling på måske tusind mennesker. Hvordan skal de kunne konkurrere med sådanne spillere?

”Jeg tror ikke, at det er antallet af folk, der gør det. Det er de rigtige folk og mindset, som gør det. Det er ikke altid de store og altid meget veletablerede, som har fokus på det virkelig nytænkende, fordi man har fokus på noget af det mere etablerede. Jeg ser eksempler på, at enkeltmandsfirmaer er kommet ud af på den internationale scene. Vi har helt klart noget at byde på i Danmark ift. at tænke småt til at starte med og få det til at fungere og så siden tænke større. Det er vigtigt med de rette folk og passionen, som jeg så ved mit besøg hos AgroIntelli i Skejby i går”, siger hun.  

Hvor stor kan virksomheden blive?

”Det er rigtig svært at svare på. Nu skal der være fokus på at få produceret og leveret Robotti’erne her og nu – og så parallelt tænke nogle af de større tanker”, siger hun.

Ole Green: Vi får hjælp til en stor, robust produktion

AgroIntellis igangsætter, nuværende medejer og adm. direktør Ole Green hilser det velkomment med en aktiv formand i selskabet.

”Det her er en opbakning fra vores investorer til, at det skal blive rigtig stort. Vi får en masse erfaring og kapacitet med global produktion og supply chain management, der erfaring med at gøre en produktion robust og skalerbar”, siger han til LandbrugsAvisen.

Efter AgroIntellis nye formand for nylig stoppede hos Dupont, er Karen-Marie Katholm gået bestyrelsesvejen. Udover formandsposten hos AgroIntelli er hun også i bestyrelsen hos børsnoterede NTG, Terma Group og Green Hydrogen Systems.

Hun erstatter Peter Bager som formand. Han fortsætter i øvrigt som menigt medlem i bestyrelsen, hvor direktør Ole Green også sidder via sin egen aktiepost sammen med repræsentanter fra bl.a. en af de store investorer Nordic Alpha Partners samt Vækstfonden/Danmarks Grønne Fremtidsfond.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.