Få timer igen til DM: Dødt løb før afgørende duel

DBL-finalisterne har nu overstået tre ud af fire opgaver.

Der blev arbejdet koncentreret hvert minut torsdag under start-dagen på DBL-finalen for unge landbrugsmaskinmekanikere.

Kampen mellem fire lærlinge fra Brdt. Thorsens egen maskinforretning i Nimtofte på Djursland, Yding Smedie & Maskiner i Horsens, Nexø Smede & Maskinforretning på Bornholm og Valtec Skanderborg får sin afgørelse fredag formiddag.    

Malthe Thomsen, der måske havde en lille fordel ved netop at have bestået en svendeprøve i dagene før mesterskabet, synes, at det generelt er gået godt.

”Opgaverne ved Fendt-traktoren var nok det, som gik bedst”, forklarer han og var overrasket over, hvor meget han egentlig også nåede under gps-opgaverne. Svejseopgaverne tog længere tid end forventet, men han er langt fra slået ud inden dagens sidste opgave.


Problemer på en ellers spritny Fendt 724 skulle hyle finalisterne lidt ud af den.

 

”Jeg har ingen anelse, hvor jeg står”, siger han med henvisning til, at han som de andre deltagere har arbejdet i sin egen boble uden at se de andre deltagere og uden oversigt over pointfordelingen.

”Nu gælder det Kuhn-såmaskinen, hvor jeg ikke aner, hvad der skal ske der”, siger han.

Fra konkurrenten fra Bornholm, Carl Gornitzka fra Nexø Smede & Maskinforretning virker der også til at være helt dødt løb, inden de fire finalister kaster over de sidste to timers arbejde kl. 8.


Carl Gornitzka fra Nexø Smede & Maskinforretning.


”Der har været nogle spøjse opgaver og et noget anderledes diagnoseværktøj på Fendt’en i forhold til det, som jeg er vant til på en Claas,” siger han og fortæller, at der har været et stort tidspres under alle opgaverne.

Kan du stadig vinde?

”Det kan jeg vel lige så godt som de andre. Det har sikkert også været spøjst nogle af tingene for dem”.

De to unge lærlinge dyster imod Johannes Dahm, Yding Smedie & Maskiner og Emil Hedegaard Nielsen, Valtec Skanderborg.

Formelt er konkurrencen afsluttet kl. 10 fredag formiddag og efter votering mellem dommerne er man så klar til at kåre årets vinder kl. 11.15 ved Dansk Maskinhandlerforenings formand Jens-Aage Jensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.