Færdselsgruppe: Alarmerende mange vogne med defekte bremser
Mange vogne har brug for et tjek af bremserne.

Det er alarmerende, at så mange anhængervogne kører rundt med bremser, der ikke er i orden.

Sådan lyder det fra Færdselsgruppen, der blandt andet er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danske Landbrugsmaskinfabrikanter og Danske Maskinstationer og Entreprenører, hvor landmænd frivilligt har kunnet få de tunge påhængsvogne bag deres traktorer tjekket.

PN Maskiner i Jels ved Rødding i Sydjylland er en af fem landbrugs- og maskinstationer, der har lavet bremsetest på vognene i ugens løb. Blot otte vogne har være til tjek, og kun én af dem havde bremserne i orden.

Det skriver DR Syd lørdag.

Tallet skal ses i lyset af, at der i 2013 skete 27 ulykker, hvor traktorer eller motorredskaber var involveret. Og det er specielt her i august måned, at ulykkesstatistikken topper.

Værkfører hos PN Maskiner Karsten Pedersen mener, at det er alt for få landmand, der har været forbi med deres maskiner.

"Det er jo ikke ret mange i forhold til hvor mange vogne, der kører rundt derude. Vi kan jo tydeligt se, at der er brug for eftersyn på de bremser," siger han til DR Syd.

Skuffet

Sven-Aage Steenholdt, der er formand for Færdselsgruppen i Vamdrup, der står bag lanceringen af denne uges frivillige test, er skuffet.

"Ja det er jeg. Jeg synes, det er utilfredsstillende, at der ikke er flere, der har været henne og tjekke bremserne på deres vogne. Det er et stort problem med de mange tons, der flyttes rundt på vogne uden ordentlige bremser i denne tid, siger han og tilføjer:

"Det er alarmerende det her. Det er en lille ting, der skal til for at få bremserne i orden. Det handler om at få bremserne skilt ad og få dem gjort rene. Så vil de fleste af dem jo leve op til lovens krav," beretter han til DR Syd.

I efteråret vil der igen være en uge, hvor landmændene kan få testet bremserne på deres påhængsvogne.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.