Færre ordrer og stor omvæltning resulterer i blodrødt Hardi-regnskab

Stor omstrukturering koster dyrt hos sprøjteproducenten, der går ud af 2019 med et trecifret millionunderskud.

Et presset verdensmarked for landbrugsmaskiner og store interne omvæltninger trækker tydelige spor i Hardi Internationals årsregnskab for 2019.

Hardi kommer ud med et underskud på hele 133 mio. kr. før skat af en omsætning på 426 mio. kr.

Det viser regnskabet, der fredag middag blev offentliggjort.

Alene omkostningerne til store omstruktureringer i Hardi, hvor der ændres på en række procedurer og fremstilling af produkter i Danmark og Frankrig og Spanien, svækker bundlinjen med godt 80 mio. kr.

Forinden er selve driftsresultatet i minus med ca. 26 mio. kr.

I regnskabet oplyser Hardi, at 2019 har været udfordrende på verdensmarkedet for landbrugsmaskiner som følge af, at landmænd rundt omkring i verden stadig har svært ved at få finansieret nye maskiner.

”Dette moderate investeringsniveau for landbrugsmaskiner sætter videre økonomisk pres på forhandlerne, da særligt deres lagre af brugte maskiner stadig er for store og samtidig presser deres arbejdskapital. Det pres har samtidig resulteret i en lavere efterspørgsel efter nye maskiner fra forhandlerne”, lyder det bl.a. i ledelsesberetningen fra Hardi.

Den udvikling afspejles også i totalomsætningen, der er faldet fra ca. 503 mio. kr. året før til 426 mio. kr. i 2018/19.

Hardi Internationals største fabrik ligger i Nr. Alslev på Falster, men ejes af franske Exel Industries, der både er aktive indenfor produktion af sprøjter men også andre landbrugsmaskiner som roeoptagere som tyske Holmer.

Ifølge regnskabet er medarbejderantallet i Hardi International faldet fra 393 året før til 357 i 2018/19.

LandbrugsAvisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra adm. direktør Sten Kjelstrup.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.