Født i en traktor - nu sælger han dem selv
For sælger Martin Geiser, TBS Maskinpower er det en uvurderlig fordel, at han selv er landmand.

Klokken kvart over syv havde jeg næsten solgt den første maskine, en brugt tallerkenharve. Så er vi ligesom i gang. Jeg tror, det bliver en god dag«.

Nogenlunde sådan lød sælger Martin Geisers velkomsthilsen, da journalisten indfandt sig hos TBS Maskinpower i Starup ved Grindsted i forbindelse med en artikel til den nye udgave af Maskinhandleren, som udgives af Dansk Maskinhandlerforening og netop er omdelt hos alle medlemmerne blandt landets maskinforretninger.

Formålet er at beskrive, hvad en sælger egentlig laver i løbet af en arbejdsdag - og hvad der er »en god dag«.

»En god dag er en dag med en god handel og en tilfreds kunde. Men det er også en dag med mange gode samtaler med udenlandske opkøbere eller danske kunder i telefonen. Andre dage kan jeg være på farten hele dagen, nogle gange flere dage i træk«, fortæller Martin Geiser, der tilbagelægger op mod 22.000 arbejdsmæssige kilometer om året.


I løbet af sin arbejdsdag er han jævnlig dialog med maskinforretningens værkfører, Jacob Ottosen.

 

Vi bliver kortvarigt afbrudt. En dame fra Rumænien ringer. Hun er interesseret i en brugt Lemken plov, og Martin Geiser demonstrerer et flydende engelsk.

»Jeg sidder ret meget på kontor. En stor del, i hvert fald halvdelen af mit arbejde, handler om maskiner til eksport. Det er typisk kunder fra Tyskland, Norge og Polen. Mit speciale er nok eksport. En ting er at sælge en ny maskine, noget andet er at sælge en brugt«, siger Martin Geiser, der dagligt har glæde af sine sprogkundskaber. Og af og til er der uventede oplevelser imellem - som da hen en sen aften fik solgt en Bredal kalkspreder til Mongoliet.

Interessen for maskiner - og ikke mindst Fendt, har altid været der.

»Jeg plejer at sige, at jeg er født på bagsædet af en Fendt 611 Favorit. Jeg var altid med min bedstefar ude at pløje lige fra jeg var helt lille«, fortæller han.

Som at sælge Saab

Ifølge Martin Geiser er Fendt-køberne meget trofaste kunder, der er vanskelige at flytte over i noget andet end Fendt. Distriktet for TBS Maskinpower er stort. »Ja, distriktet går vel fra syd for Kongeåen til op nord for Randers og derfra ud vestpå til Thyholm. Vi er vel nok dem, der har det største Fendt-distrikt i landet«, siger Martin Geiser, der finder det oplagt at sammenligne Fendt-kunder med tidligere tiders Saab bilkunder, som også var umådelig trofaste overfor deres mærke. »De er helt utrolig loyale. Men de stiller også med rette krav og har store forventninger«, siger Martin Geiser.

Se og læs mere om Martin Geisers hverdag i Maskinhandleren, som du finder hos maskinforretninger over hele landet.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.