Følg rejsen: Så er Kurts færd på traktor til Island i gang

Fredag eftermiddag blev nøglen drejet og en 3.500 km lang rejse Høng-Island tur-retur indledt.

Først kørte han til Nordkap på sin gamle Valmet 604 med 63 hk under hjelmen

I eftermiddag indledte Kurt L. Frederiksen så et nyt eventyr, da venner, sponsorer, journalister og andre nysgerrige sjæle vinkede farvel og sendte ham afsted fra pladsen foran Valtra-forhandleren Rasmus Degn i Høng på Vestsjælland.

Det var en forventningsfuld eventyrer, som LandbrugsAvisen hilste på få minutter før afgang.

”Nu glæder jeg mig bare til at komme afsted. Forberedelserne har varet længe nok. Jeg er så klar og velforberedt, som jeg kan være”, lød det fra ham fra traktorsædet.

Undervejs kommer han til at berette om oplevelserne som traktor-rejsende her på landbrugsavisen.dk og for vores traktormagasin TraktorTechs læsere.  

Onsdag aften var teknikken dog begyndt at spille et puds, lidt for kort før afgangen.

”Jeg kunne ikke komme i kontakt med min computer, og blev lidt nervøs. Heldigvis var der en ung mand i Slagelse, som opdagede, at den var begyndt at køre en opdatering, som den egentlig skulle have kørt for et år tilbage. Der er styr på det”, fortalte han.

 

 

Kurt L. Frederiksen har efter rejsen til Nordkap erfaret, at lidt småproblemer undervejs er en del af charmen.

I campingvognen fangede vi ham med et pædagogisk billede af el-kredsløb, så han er forberedt på, at han evt. selv kan fikse mindre problemer med ledninger og strømmen.

Mobilen løber dog ikke lige tom. Mekanikerne fra Rasmus Degn har nemlig installeret mobiloplader på traktoren, så forbindelsen til omverdenen er sikret.

Next stop Hirtshals   

Kurt Frederiksen peger ikke på en enkelt ting, som han ser mest frem til at se eller opleve undervejs efter, at han er gået i land på Island efter veloverstået færgetur med Smyril-line via Færøerne til Seydisfjördur på Islands østkyst.

”Bare at køre. Ellers har jeg ikke nogen særlige ting. Jeg er sikker på, at der venter nogle spændende oplevelser, men hvad det bliver kan jeg ikke vide”, siger han.

Da han stævnede ud på Høng Landevej med et sving til højre med retning nordpå, så hed første delmål Hirtshals.

Vejen derop går over Kalundborg, hvor der venter en tur ud igennem fjorden og over til Samsø, hvor han så skal køre en lille strækning på øen, inden han tager færgen videre til Hou syd for Odder på Jyllands østkyst.

”Jeg skal være i Hirshals tirsdag, så jeg når båden og sejlturen med færgen Norrøna, der derefter skulle være deroppe torsdag formiddag”, fortæller han.  

Du kan også læse mere om Kurts rejse og hans tanker om at være traktorturist i det nye nummer af TraktorTech.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.