Første Bednar Omega solgt i Danmark
Maskinhandler Indkøbsringen har spillet en stor rolle i udviklingen af den tjekkiske såmaskine Bednar Omega.

Nu da det første eksemplar af den tjekkiske såmaskine, Bednar Omega, er solgt i Danmark, kan køberen glæde sig over, at netop denne såmaskine er skabt ud fra danske ønsker og behov. Maskinhandler Indkøbsringen, MI har været med under udviklingen.

»For to år siden havde vi hos MI besøg af to udviklingsfolk fra Bednar. Vi besøgte en række større landbrug og maskinstationer og spurgte ind til ønsker og krav til deres næste såmaskine. Ud af det kom der en liste med 35 ønsker, hvor størstedelen af dem er tilgængelige på den nye Bednar såmaskine. Det har været spændende og lærerigt, at være med i udviklingen, og det er altid spændende at se slutresultat både design- og arbejdsmæssigt«, siger Christian Korsholm, salgskonsulent hos MI.

I forbindelse med Maskinhandler Indkøbsringens åbent hus arrangement i januar, blev der givet endeligt håndslag på salget af den første Bednar Omega FL 6000 Disc såmaskine i Danmark. Såmaskinen er solgt af J. Hundahl i Thisted.

På Agritechnica 2019 besøgte Jens Asbøl Pedersen, driftsleder på Kærgaarden ved Nibe, Bednar-standen og fandt den nye Omega interessant, blandt andet fordi den var udstyret med nærmest alt i ekstraudstyr, heriblandt 12,5 cm rækkeafstand med parallelogram, lamelplanke og pakkerhjul i front.

Efterfølgende havde Jens Asbøl Pedersen en dialog med Per Haugaard Sørensen, som ejer Kærgaarden, omkring såmaskinen. De valgte at købe MI’s demomaskine fra 2019, som ligeledes havde en stor udstyrspakke.

Den pågældende demomaskine er blandt andet udstyret med Alfa Drill frøsåmaskine, som de på nuværende tidspunkt ikke har behov for, men som de på sigt ser et potentiale i, eftersom udlæg og efterafgrøder kommer til at fylde mere og mere i deres markdrift.

I den kommende weekend holder J. Hundahl åbent hus i Thisted hvor maskinen udstilles.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.