For første gang: Samson løfter omsætning over en milliard

Efter opkøbet af Gøma vokser Samsons nøgletal betragteligt.

Med en omsætning på næsten 1,1 mia. kr. vokser den danske maskinproducent Samson betragteligt i forhold til fjorårets omsætning på 745 mio. kr.

En af forklaringerne er opkøbet af den lokale konkurrent Gøma og vækst på eksportmarkederne, oplyser Samson i en pressemeddelelse, hvor man kommenterer på de nye regnskabstal.

På bundlinjen følger væksten med op. Således lander resultatet før skat på 75 mio. kr. mod 45 mio. kr. på koncernplan året før.

Med i ligningen er nøgletallene fra datterselskabet Samson Agrolize, som står for den daglige håndtering og handel med Samsons maskiner i Danmark og Sverige, mens et forhandlernetværk står for salget på selskabets øvrige markeder.   

- Den positive udvikling vi ser, er til gavn både for slutkunder på hjemmemarkedet og vores konkurrencekraft overfor nye kunder på de europæiske markeder, hvorvi står stærkt med Samson og Pichon varemærkerne, lyder det fra adm. direktør Lars Henriksen.

Et kildent område for alle globale maskinproducenter har de seneste år været forsyningen og prisbevægelserne af råvarerne til produktionen. Her oplyser Samsons formand Christian Junker, at man har haft gavn af tidligt og stort indkøbte varelagre for at sikre leveringstiderne på produktionen.

På koncernniveau har Samson i det forgangne regnskabsår i snit haft 623 medarbejdere ansat, hvor hovedparten, 331, har arbejdet fra hovedsædet og fabrikken i Viborg, 206 i Frankrig, 77 i Polen og ni i Sverige.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.