Første nye RoGator-sprøjte i marken

Som den første i Danmark har Sønderjysk Sprøjteservice, fået en RoGator 655D sprøjte. Nu har han hele tre selvkørende Challenger-sprøjter.

Som den første i Danmark fik Frank Nissen forleden overdraget nøglerne til sin nye selvkørende Challenger RoGator 655D.

Frank Nissen ejer Sønderjysk Sprøjteservice, som i år skal sprøjte op mod 35.000 hektar. Så den nye sprøjte får mange timer på tælleren i løbet af en sæson, selvom den får følgeskab af yderligere to selvkørende Challenger-sprøjter.

Det er en voldsom kapacitet, men Frank Nissen foretrækker at gå med både livrem og seler, når det gælder om at kunne garantere rettidig sprøjtning under optimale forhold. Her slår en teoretisk beregning ikke til.

»Med de obligatoriske sprøjtesyn tror jeg også, at der kommer endnu mere arbejde. Jeg tror, mange vil skrotte sprøjten og lade specialister om opgaven. Så undgår man også at sætte sig ind i regler og regulativer om kemikalierne - og landmanden kan i stedet koncentrere sig om den primære drift,« fortæller Frank Nissen.

Blænder af i 10 sektioner

Den nye sprøjte på 6.000 liter er leveret med 36/24 meter bom og monteret med TeeJet Airjet dyser og luftanlæg.

Der er to sæt dyser på sprøjterne: Et til plantebeskyttelsesmidler og et til flydende gødning. Det er en dyr løsning, men ifølge Frank Nissen er det alle pengene værd hurtigt at kunne skifte jobtype.

»Vi sprøjter nøjagtigt, og vi gødsker nøjagtigt. Jeg plejer at sige, at når vi får lov til at bringe flydende gødning ud, så får landmanden også fuldt udbytte af de yderste tre meter af marken uden at gødske nabomarken eller vejgrøfterne. Det er måske en af grundene til, at opgaverne med flydende gødning fylder mere og mere i ordrebogen,« vurderer han.

Den nye Rogator udstyret med RTK-autostyring og kan afblænde bommen i 10 sektioner.

Sporviddeen er uafhængig fra 1,8 til 2,25 meter. Da den ydermere har to-hjulsstyring og fire-hjulsstyring med en styrevinkel på op til 35 grader, kan den dreje skarpt, hvor der er behov for det.

Motorrummet gemmer på en seks-cylindret Agco Power motor med 243 hestekræfter. Den er midtmonteret på maskinens højre side for at opnå bedst mulig vægtfordeling og et lavt tyngdepunkt.

Sprøjten til Sønderjysk Sprøjteservice er den første af foreløbig fire af slagsen, som TBS Maskinpower skal levere i år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.