Farvefokuserede tyve brød ind hos maskinhandler

Ramt af tyveri af gps-udstyr og skærme på Case IH-traktorer. New Holland-traktorer gik fri.

Hos Johannes Mertz i Ringsted stod der i slutningen af forrige uge både en række nye Case IH og New Holland traktorer.

En af de sidste nætter i ugen brød tyve ind hos Mertz og stjal AFS 700-skærmene på tre Case IH-traktorer fra Optum og Maxxum-serierne ligesom en kundetraktor, der skulle leveres næste morgen, blev strippet for både skærm og gps-udstyr.

”Det er første gang, at vi har haft sådan et indbrud. Normalt piller vi gps-udstyret fra, men der har ikke været problemer med skærmene før”, fortæller sælger Martin Glüsing, Johannes Mertz.

Kundetraktoren havde dog påmonteret gps-udstyret, fordi det var planen, at kunden skulle have hentet traktoren om aftenen.

Tyverierne dækkes af forsikringen, men det ærgrer selvfølgelig i Ringsted, at tyvene har været forbi. For at tage yderligere forholdsregler var skærmene pillet af traktorerne, da der var åbent hus fredag og lørdag.

En lidt overraskende detalje under tyveriet var, at tyvene gik målrettet efter ét mærke, selvom der var en række andre muligheder indenfor få meter.

”Vi havde fire-fem New Holland-modeller stående med lignende skærme, og dem havde de ikke rørt. De må have fået en bestilling på Case IH”, siger han.

I de senere dage er der blevet omtalt flere tyverier. Hos Maskinbladet fortalte maskinstationen Brdr. Rasmussen i Midtjylland om tyveri af syv New Holland GPS-antenner og seks skærme til video plus en Grimme og Horsch-terminal.

New Holland advarede forleden om flere tyverier i et opslag på Facebook – og brugere opfordres til at fjerne terminaler, skærme og gps-udstyr, før tyve slår til igen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.