Fasterholt - 60 år på vandvognen
Fasterholt Maskinfabrik har 1. juli eksisteret i 60 år, og virksomheden har produceret selvkørende vandingsmaskiner i over 40 år.

En Fasterholt vandingsmaskine er en af de maskiner, der med årene har udviklet sig fra maskine til begreb. Og i år kan Fasterholt Maskinfabrik A/S fejre 60 års jubilæum.

Den 1. juli er det netop 60 år siden, at Agner Thisgaard og Johannes Laursen stiftede Fasterholt Smedie, som senere skiftede navn til Fasterholt Maskinfabrik, som det kaldes i dag.

Igennem årene er der blevet repareret og serviceret landbrugsmaskiner, samt produceret eksempelvis frontlæssere og tipvogne på matriklen i Fasterholt. Men dét, som Fasterholt Maskinfabrik dog er mest kendt for, er produktionen af de selvkørende Fasterholt vandingsmaskiner, som maskinfabrikken har produceret i mere end 40 år. I dag tilbyder Fasterholt syv forskellige modeller af de selvkørende vandingsmaskiner, som der er produceret og solgt mere end 8.000 styk af.

De forskellige produkter har udviklet sig gennem årene og er nu blevet moderniseret, så de lever op til kravene fra de moderne landbrug. Dog har maskinfabrikken bevaret de ældre modeller, som er bygget op på et gammelt Massey Ferguson-bagtøj, som var den type maskine, der startede hele vandingsmaskineproduktionen hos Fasterholt.

I 2003 opkøbte Fasterholt Maskinfabrik Bording-vandingsmaskinen, som er en klassisk indtræksmaskine, hvilket betød, at Fasterholt nu kunne tilbyde både indtræks- og selvkørende vandingsmaskiner.

»Det er helt utroligt, at det allerede er 60 år siden, at Johannes og jeg startede virksomheden. Dengang kunne vi slet ikke forestille os, at virksomheden ville vokse til det, den er i dag«, siger den 86-årige grundlægger, Agner Thisgaard.

Selvom Agner Thisgaard ikke længere tager del i driften af virksomheden, er han alligevel forbi flere gange om ugen, for at følge lidt med i, hvad der foregår.

Fasterholt Maskinfabrik A/S ejes i dag af Agners tre børn, Gitte, Ole og Helle.

Jubilæet fejres med et åbent hus-arrangement lørdag den 30. juni på Fasterholt Maskinfabrik i Fasterholt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.