Fejrer særlig dag med største salg i mange år

Maskinhandlernes omsætning har rundet 9,5 mia. kr. Men tørken rammer branchen i år.

De danske maskinhandlere mødes netop nu til en helt særlig dag.

15 jyske maskinhandlere havde næppe drømt om, at de satte startskuddet for en branche, der i 2017 omsatte for 9,5 mia. kr.

Men det gjorde de i Århus på Grand Hotel for det, som på søndag er præcis 100 år siden.

Og nu mødes de under forvisning om, at de i dag udgøres af 127 aktive medlemsvirksomheder, som sidste år fik øget omsætningen med 700 mio. kr. til et niveau, man skal fem år til at komme i nærheden af, viser en samlet analyse af branchens tal.

Tidlig fyringssæson

Tallene er dog historiske 2017-tal og siden er landbrugets tørke-situation også hoppet ind i branchens nutidsbillede.  

Hos Dansk Maskinhandlerforening er vurderingen, at branchens virksomheder i øjeblikket får tilpasset sig til situationen i landbruget netop nu.  

”Det er vigtigt, at man ikke er passiv og er effektiv”, lyder det fra formand Jens-Aage Jensen.

Ifølge maskinhandlerne er branchen godt i gang med at tilpasse sig.

”Det som man populært kalder fyringssæsonen er startet halvanden måned end tidligere. Noget nyt er, at man er begyndt at fyre montører ude på værkstedet. Det ser vi som udtryk for, at arbejdsgiverne er observante på situationen og griber ind i tide”, oplyser direktør Klaus Nissen.  

Nogle af branchens bedste indikatorer er blandede. Sidste års afsætning af nye traktorer havde en pæn fremgang, der rimer godt sammen med 2017-tallene, mens salget er faldet med næsten en femtedel i år.

Samtidig er salget af pressere styrtdykket fra 115 i 2016/17 til 80 styk i 2017/18, mens mange maskinhandleres bedste handelsobjekt, mejetærskerne steg en smule fra efteråret sidste år og tolv måneder frem med et salg på 224 styk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.