For fem år siden havde jeg sagt, at det kommer vi ikke til at sælge

Skærebordsmarkedet har ændret sig markant, lyder det i maskinernes faste nyhedsblik mandag morgen.

God mandag morgen!  

Høsten kom hurtigt i hus. Nogle var endda så heldige at få tærsket kornet med en helt ny mejetærsker.

En hel del af dem havde bestilt et specialbord, som man ellers ikke ville tro ville blive solgt for fem år siden.

Den historie får du lige om lidt.

Først skal vi lige rundt om et par aktuelle nyheder her i mandag morgenposten, der som sædvanlig har maskinernes verden som sit fokus.

Og på maskinfronten sker der hele tiden nyt.

Fredag kl. 10 finsk tid blæste Valtra til angreb med en helt ny traktorserie.

Valtra G.

Første model i deres nye femte generation af traktorer.

Og hvad så de så ved første øjekast?

Først og fremmest en traktor, som placerer sig lige midt imellem de to nu tidligere mindste serier: A og N.

Den nye G-serie har helt naturligt et klart slægtskab med de andre serier i design og indmaden. I forhold til A-modellerne er det en mere avanceret traktor, mens du får en kortere og mere kompakt traktor sammenlignet med storebrødrene i N-serien.

Læs mere her:

Valtras spritnye traktorserie: Handy, præcisions-bombe og til tider super langsom

Dyr omgang i Kastrup

Hvis går og undrer sig over en lettere overrepræsentation af regnskabshistorier i pressen i de her dage, så skyldes det, at den forlængede frist for indlevering til selskabsregistret udløber med udgangen af måneden. 

Et af de nye regnskaber kom fredag fra Nellemann-koncernen og dermed også deres maskindivision Nellemann Machinery – tidligere kendt som Svenningsens Maskinforretning i Kastrup. 

Her er Nellemann fortsat i gang med en række forandringer med færre mærker – og også færre ansatte. Den slags koster. 2019 bød på et underskud før skat på 20 mio. kr. 

Kubota-importør: Oprydning er blevet større end forventet

Alt skal være fleks-borde

Og så til morgenens overskrift. Det har længe været kendt, at salget af nye mejetærskere til årets høst gik rigtig godt. Og når det regner, så drypper det…  Fredag fik jeg en snak med importøren af MacDons skæreborde, Buchtrup Agro. Her har høsten 2020 slået nye rekorder, og så er vi inde i en tid, hvor de solgte skæreborde er anderledes end for bare få år siden.

”Det er den vej, det går. Alt bliver fleksborde i fremtiden. De kan noget, som ikke andre borde kan med at følge jorden og lave en ensartet stub og er fantastiske til at tage kort strå og lejesæd op. For fem år siden havde jeg sagt, at det kommer vi ikke til at sælge", lyder det fra indehaver Michael Buchtrup i en historie, vi lægger bredt ud på landbrugsavisne.dk senere på dagen(trofaste læsere kan bare klikke på den nu).

Se her: Skærebordsspecialist: Helt forrygende år og ny trend brudt igennem

Har du styr på bremserne?

For et par uger siden slog politiet kloen i en række landmænd og maskinstationer med dårlige bremser på vognene. Faktisk havde hver anden fejl på bremserne under razziaen. I den forgangne uge gik TBS Maskinpowers afdeling i Holstebro så i offensiven for at få flere til at få tjekket deres bremser. TBS er nemlig en af de maskinforretninger i Danmark, som har en mobil bremsetester. For sølle 200 kr. pr. aksel kunne man komme forbi og få testet udstyret.

Se her: Tester bremser for få hundrede kr. pr. aksel

Dansk robot på fremtidsfarm

Her i vores spalter har vi tidligere besøgt den mest imponerende maskinpark i Schweiz. Swiss Future Farm er delvist ejet og sponsoreret af Agco og den største Agco-forhandler i alpelandet GVS. Selvom farmen efter danske forhold er meget lille, så er den spækket med præcisionsudstyr og gæsteoptrædener af Ideal-mejetærskere og Fendts kommende elektriske traktor og meget andet godt. Nu tæller maskinparken også en Robotti, som man kan læse på Facebook efter, at GVS er blevet forhandler af Robotti i Schweiz.

Sker i ugen:

 

 

Helt speciel traktor til salg

Lige nu på Mascus ligger der en John Deere 6630 Premium årgang 2008 med over 9.000 timer på klokken. Hvis man godt kan bruge en lettere brugt traktor med en usædvanlig farve, så er der muligheder…

Nye Fendt’er

Lidt øst for Frankfurt kan man til gengæld forvente grønne traktorer uden slinger i farvevalget i de kommende dage. Modsat Agco-fætrene MF og Valtras virtuelle pressemøder, så har Fendt nemlig inviteret verdenspresse til en større introduktion tirsdag og onsdag af nyt grej. Temmelig sikkert skal vi se den nye kæmpe bøf, Fendt 1167, der kan afgive hele 673 hk.

Ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.