Fem års udvikling bag ny Kverneland-plov
Kverneland er nu klar med en ny serie liftophængte fem- eller seksfurede vendeplove med nye løsninger.

Efter fem års udvikling har forventningerne været store til Kvernelands nye serie af liftophængte vendeplove med fire, fem eller seks furer. De er målrettet traktorer op til 280 hestekræfter og byder på flere nye løsninger.

Kvernelands nye Kv 2500 serie, der har mulighed for Isobus-betjening, har et landhjul, som er en stor hjælp, når den lange plov transporteres på landevejen. Hjulet, der har et såkaldt ’Swivel’ drejeled låses automatisk under vejtransport.

Blandt de væsentlige features på vendeploven er en horisontalt monteret vendecylinder, et hængslet vendehovedtårn, så topstangen ikke skal afmonteres under transport, en hovedramme med fire til seks furer samt nydesignede åse, som ifølge Kverneland ikke mindst viser deres fordele ved mange halmrester eller plantevækster.

Pløjebredden kan justeres fra 30 til 60 centimeter, hvilket kan ske fra kabinen via Kvernelands Variomat-system, ligesom arbejdsdybden kan indstilles.

»Det har aldrig været så nemt at indstille en plov fra transportposition til pløjning fra traktorsædet,« siger Ad Buys, hollandsk verdensmester i pløjning.

Serien kommer i tre udstyrsniveauer, nemlig Basic, Medium og High-End. Topmodellen i den nye serie er Kverneland Kv 2500 i-Plough, hvor styringen baseret på Isobus. Det giver mulighed for automatisk kalibrering. Indstilling af bredde, vinkel, arbejdsdybde og omstilling til transport kan foretages fra traktoren.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.