Fem ting du bør vide om denne store discharve
Det store nummer på Pöttingers stand på Agritechnica var Terradisc discharven, der nu kommer i bredder på otte og 10 meter.

Maskinstationer og store danske brug efterlyser store redskaber. Pöttinger efterkommer nu ønskerne med nye tallerkenharver på otte og 10 meter, nemlig de nye Terradisc 8001 T og Terradisc 10001 T. På Agritechnica er det 10-meters versionen, der har fået den fremtrædende placering på standen.

Hver fredag samler vi op på en af de nye maskiner, som vi har omtalt i nyhedsstrømmen for nylig. Denne fredag serverer vi her fem ting, der er værd at vide om Pöttinger Terradisc discharverne i de nye otte- og 10-meters versioner.

1. Til vanskelige forhold

Pöttinger Terradisc har hidtil kunnet fås i versioner på tre, fire, fem og seks meter. Programmet udvides med otte og 10 meters versioner, som kunderne har efterspurgt. Pöttinger lover, at de gør sig under alle forhold, også de helt vanskelige.

 

2. 580 millimeter disc

Fronthjul er standard på 10 meter versionen, og frontboard er ekstraudstyr på begge. Disc’ene er på 580 millimeter. De giver fuld gennemskæring i tre centimeters dybde og har en arbejdsdybde på tre til 15 centimeter.

 

3. Skånsom og hurtig.

Al transport i marken, f. eks. under vending på forageren, foregår på pakvalsen og ikke hjulene, så man skåner jorden. Der er fem muligheder inden for valser. På den tyske messe blev nyheden vist med en gummipakkervalse. Ifølge importøren vil Conoroll valsen være den mest brugte i Danmark. Arbejdshastigheden er op til 18 km/t.

 

4. To versioner

Terradisc harverne kommer hver især i to versioner, nemlig en Isobus-version, hvor alt styres fra traktorens terminal, samt en hydraulikversion.

 

5. Transportbredde

Transportbredden på selv den store 10-meters Terradisc kan holdes på tre meter, og højden er fire meter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.