Femhjulet Vervaet på demo-tur
Valtec’s nye demomaskine er en Vervaet Hydro Trike XL med 20 kubikmeter tank og 510 hestekræfter.

Der er kamp om at få lov til at køre gylle i Danmark, både blandt maskinstationerne og blandt leverandørerne af maskiner. Nu melder Valtec sig for alvor i kampen, for den danske importør af Vervaet har købt en demomaskine og sendt den ”på græs” hos interesserede kunder.

»Vi overtog Vervaet-agenturet sidste år, har trænet vores servicefolk og leveret de første maskiner, så nu synes vi tiden er moden til at gå mere aktivt ud i marken«, siger Steen Lerche Hansen, der er produktansvarlig sælger hos Valtec.

Vervaet er konstrueret lidt specielt med kun ét forhjul og to bagaksler, hvoraf den forreste kan skyde hjulene ud til siden, så maskinens samlede trædeflade bliver rigtig stor. Det er en skånsom løsning i marken, uanset om udkørslen foregår på grønjord eller direkte på sortjord i en pløjet mark. På sidstnævnte marker efterlader Vervaet et såbed uden fordybninger, hvor hjulene har kørt.

Samtidigt er konstruktionen med de sideforskydelige hjul smart ved landevejstransport. Her trækkes hjulene ind, så transportbredden er ikke stor, hvilket er en stor fordel for både gyllepiloten og medtrafikanterne.

Selvkørende gyllenedfælder i XL: Klar til store landbrug og maskinstationerMaskiner Tirsdag 24. maj 2016 · 11:01

510 hestekræfter

De første demopiloter har også fremhævet smidigheden på forageren, hvor de kan dreje meget skarpt uden at rive græstørven op.

Fyldehastigheden er også blevet testet.

»Forleden stak vi lige kranen ned i en fem meter dyb gylletank og sugede 20 kubikmeter gylle op på 1 minut og 54 sekunder«, siger Steen Lerche Hansen.

Valtec’s demomaskine er en Vervaet Hydro Trike XL med 20 kubikmeter tank og en 510 hestekræfters DAF-PACCAR motor til at levere den nødvendige power til Sauer-Danfoss hydraulikken og en fyldekran med udskud og centrifugalgyllepumpe. Tophastigheden er 40 km/t på landevejen og 20 km/t i marken. Liften er kat. 3, men den kan leveres med kat. 4, hvis kunderne har brug for det.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.