Fendt finsnitter vokser og kravler bedre på bakkerne

Der bliver 25 heste ekstra at gøre godt med på Katana 650, der samtidig får et ændret afgrødeflow og ny styring af effekten mellem for- og bagaksel.

Fendt ændrer på den mindste af de to Katana finsnittere til næste sæson. Katana 65 bliver opdateret i motoren, så den fremover overholder Stage V-kravene. I den transformation har MTU motorproducenten hevet 25 heste mere ud af rækkesekseren, som nu yder 650 hestekræfter, når den kommer på markedet til næste år. I samme ombæring tager den navneforandring til Katana 650.

Ifølge Fendt selv har man også ændret på afgrødeflowet gennem maskinen, så der nu er plads til at over 20 pct. mere materiale kan gå gennem indføring, snitterkanal og tud. Samtidig skærer Fendt 12 pct. af brændstofforbruget, lover virksomheden i en pressemeddelelse.

Slider mindre på knivene

Fendt introducerer også et nyt slibesystem på snitteren, hvor slibestenen kontinuerligt justerer sig selv under slibningen. På den måde skulle knivene blive slebet mere ens og derfor holde væsentlig længere end det er tilfældet på nuværende tidspunkt. Det samme gælder selve slibestenen.

Katana 650 bliver også den første model med BalancedGrip. Det er et system, som kan ændre mellem effekten på for- og bagaksel for at undgå, at hjulene begynder at spinde rundt på bakker.

Fendt har endnu ikke lanceret nyt for den større Katana 85, men Agritechnica kunne være et godt bud at lancere disse opdateringer på.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.