Fendt lægger hårdt ud i traktoråret 2020

Hver tredje landbrugstraktor i januar-salget kommer fra Fendt-fabrikken.

Der er en lille tradition for, at Fendt med sit salg af de lidt større traktormodeller til bl.a. maskinstationer har en god start på året i statikken over indregistrerede traktorer.

I år er starten særlig stærk for mærket, som har indregistreret hele 41 traktorer i januar ifølge nye tal på bilstatistik.dk, som nu er den platform udbyderen DBI IT, tilbyder data på.

Hvis man tager bundgrænsen for en traktor på 40 hk, så ender Fendt med en markedsandel på ca. en tredjedel af hele markedet med Massey Ferguson som runners up med 19 enheder, skarpt efterfulgt af Case IH og Claas med 15 styk på de følgende pladser.

Det er især Fendts 700-serie med modellerne 724 og 720, der tæller stærkt i statistikken.

New Holland indregistrerede rigtig mange traktorer i december, og det trækker også et spor ind i det nye år. Denne gang ligger CNH’s blå traktorer på en syvendeplads med seks enheder og en markedsandel på fem procent. Lige foran ligger øvrigt et sædvanligt topsælgende mærke som John Deere med 11 enheder.

Totalmarkedet er med 126 enheder i segmentet for landbrugstraktorer over 40 hk i øvrigt i god gænge i januar med en stigning på lidt over otte procent.

nogenlunde ens med flere hk

Rykker vi i øvrigt bundgrænsen for landbrugstraktorer op til 80 hk, når vi genererer traktorstastikken, så er stillingen stort set ens.

Massey Ferguson mister tre enheder i statistikken, men ligger stadig nr. 2, og New Holland mister også en enhed og ligger dermed delt på fem enheder med Deutz-Fahr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.