Fendt på rov med ny 700-serie: »Den bedste traktor, vi har lavet«

Med højere effekt vil Fendt stjæle markedsandele med sin nye 700-serie, der ifølge topchef er den bedste traktor, Fendt nogensinde har bygget.

Kabinen byder på mindre ændringer, men under hjelmen er der masser af ny teknologi på Fendts kommende og syvende generation af Fendt 700-serien.

Ny transmission og især ny motor skal være med til at øge Fendts markedsandele globalt i segmentet 200-300 hestekræfter, og ifølge Fendts øverste chef er traktoren lidt af et svendestykke.

- Traktoren er den bedste, vi nogensinde har bygget, slog Christoph Gröblinghoff, vicepræsident og administrerende direktør for Fendt, fast, da traktoren blev præsenteret i Tyskland i sidste uge.

En ægte allrounder

Udtalelsen er et statement med tanke på de gamle Fendt 300-, 600- og 800-serier med titusindvis af timer på tælleren.

Ikke desto mindre rammer den nye serie ned i et meget bredt segment, som Fendt forventer sig at få et større marked af globalt med 700-serien, der yder op til 303 heste - små 50 heste mere end hidtil.

I motorrummet ligger en sprit ny Agco Power 7,5 liters motor, der er udviklet eksklusivt til den nye Fendt 700.

Dens design og adoption af kølersystemet fra de større 900- og 1000-modeller gør, at 700-serien har en meget lille venderadius.

- Selv om traktoren er blevet kraftigere at se på, har den samme venderadius som den mindre, fircylindrede Fendt 500-serie. Det er lidt af en bedrift, fortæller Roland Schmidt, vicepræsident og marketingansvarlig hos Fendt.

- Med op til 300 hestekræfter, en egenvægt på blot 8,8 ton og mulighed for op til 6,2 ton nyttelast står vi foran en sand allrounder, slår marketingchefen fast.

Slut med gearskifte

Agcos egen motor er ligesom de større MAN-motorer i Fendt 900 og 1000 udviklet til at køre med lave omdrejninger.

Således er maks. drejningsmoment til rådighed ved blot 1.300 omdrejninger i minuttet, og 40 kilometer i timen opnås ved blot 950 omdrejninger.

Det kan lade sig gøre på grund af den nye VarioDrive transmission. Transmissionen ligger i forvejen i Fendt 900 og 1000, og med den er det også slut med manuelt gearskifte mellem højt og lavt område.

Samtidig sørger transmissionen automatisk for at tilkoble og fordele effekten til firehjulstrækket afhængigt af behov.

Fendt 700-serien og dens fem modeller forventes til Danmark i løbet af sommeren 2023.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.