Fendt søsætter stor enkorns-såmaskine i Europa

Med 16 eller 24 rækker indtager Fendt Momentum nu Europa. I første omgang Øst- og Centraleuropa.

Sidste år lancerede Agco-ejede Fendt en ny præcisions-såmaskine i Brasilien. I år kommer den så til Nordamerika, og næste år vil den være at finde i Europa. Det oplyser Fendt på et pressemøde netop nu.

Enkorns-såmaskinen er udviklet sammen med Præcision Makers, der også ejes af Agco, og såmaskinen kommer i første omgang i en 16- eller 24-rækket udgave med 75 centimeters rækkeafstand. Det giver en arbejdsbredde på 12 eller 18 meter.

Såmaskinen har to tanke på i alt 4.581 liter, og en tredje tank på 3.785 liter kan tilkøbes, hvis man behøver flydende gødning.

Selve doseringen sker via vaccum og doseringen har en præcision på 99,5 pct. oplyser Fendt. vDrive så-enhederne er elektronisk drevne og individuelt justerbare, ligesom sektionskontrol også er en selvfølge.

Selv hævder Fendt, at Momentum har en march-hastighed på 16 kilometer i timen. Det kan lade sig gøre på grund af så-enhederne, der er hydraulisk affjedrede og dermed har ens tryk uanset jordens terræn. Maskinen har i øvrigt også automatisk dæktryksregulering.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.