Fendt smider maskintype på porten

Koncentrerer sig fremover om snævert og topprofessionelt segment indenfor sprøjter.

I løbet af få måneder samler Fendt den sidste trailersprøjter.

Derefter forsvinder den type sprøjter – som i Fendt sprog går under navnet Rogator 300 - fra sortimentet, lyder det i en pressemeddelelse fra Agcos store tyske maskinfabrikant.

Netop trailersprøjter er vidt brugt blandt danske landmænd.

En af årsagerne er koncernstrategien, hvor Fendt som brand indenfor Agco skal koncentrere sig mere om, hvad de topprofessionelle landmænd ønsker at benytte sig af udstyr.  

Men der en også en politisk side af mønten. Fendt nævner nemlig kommende EU-regulering indenfor planteværn, hvor der alt andet lige forventes et endnu større fokus på mindre brug af sprøjtemidler og større præcision i sprøjtningen.

”I fremtiden vil vi fokusere på selvkørende maskiner med fokus på effektiv og på den samme tid mere bæredygtig brug af planteværn”, lyder det fra topchef hos Fendt/Agco, Christoph Gröblinghoff.

Det oplyses, at produktionen stopper i løbet af andet kvartal 2022 – altså i de kommende måneder - og at man stadig bakker op om de trailersprøjter, som man har sendt ud på markedet.

Fendt vurderede på sit årlige internationale pressemøde sidste sommer, at man ville afsætte omkring 120 trailersprøjter totalt set i 2021 og et lignende antal selvkørende sprøjter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.