Fendt topper på europæisk forhandlerindex
Blandt europæiske maskinforhandlere ligger Fendt, Kubota og Claas på de øverste pladser, når det gælder om at være mest tilfreds med opbakning, service og udvikling fra producenten.

Det er ikke kun landmænd og andre brugere af landbrugsmaskiner, der kan rangere forskellige producenter afhængig af tilfredshed.

Den europæiske organisation Climmar, der varetager maskinforhandleres interesser over hele Europa, har lavet sin årlige "Dealer Satisfaction Index" (DSI) spørgeundersøgelse blandt dets medlemmer. Undersøgelsen går i alt sin enkelthed ud på at vurdere, hvor tilfreds forhandlerne er med sin specifikke leverandør af traktormærke.

 I undersøgelsen topper Fendt foran Kubota og Claas, mens Same ligger nederst på listen med New Holland og McCormick umiddelbart lige over sig.

I midten af feltet ligger en tæt gruppe, Valtra (bedst), John Deere, MF, Case IH og Deutz-Fahr.

"Vi er særdeles glad for den positive feedback, forhandlerne har givet. Det betyder, at Fendt og dets forhandlere har et konstruktivt og succesfuldt partnerskab," siger Christian Erkes, salgsdirektør hos Fendt.

Et spændende 2017 med spirende optimisme 5. januar · 00:00

Måles vidt og bredt

Resultaterne ovenfor er baseret på gennemsnittet af alle spørgsmål i undersøgelsen. Og de spænder bredt.

 Hver enkelt forhandler har vurderet sin leverandør på en lang række parametre så som brand image, salgssupport, reservedele samt eksempelvis hjælp til garantisager. Med i undersøgelsen er også leverandørens tilstedeværelse og hjælp til marketing.

 Én ting er de personlige relationer, noget andet er produkterne. Her har forhandlerne også givet point for udvikling af produktprogram, financiering og sågar tyverisikring.

Over 1200 deltagere

 93 danske forhandlere har i år deltaget i DSI-undersøgelsen via Dansk Maskinhandlerforening, som er medlem af Climmar.

 I alt 1.205 maskinforhandlere fra Belgium, Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Holland, Schweitz og England har deltaget i undersøgelsen. Du kan selv se mere om, hvordan hvert mærke klarer sig på de forskellige parametre på Climmars hjemmeside.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.