Fendts største snittervogn får lillebror

Fendt Tigo PR og XR får bl.a. større pick-up og bliver hurtigere til at læsse af.

Den første Fendt Tigo snittervogn her til lands blev solgt til en økologisk mælkeproducent i foråret.

Og nu er Fendt klar med en række justeringerne af vognene, som i øvrigt også kan anvendes som frakørselsvogn uden ændringer.

For det første vil Fendt tilbyde en ny model, Tigo 90 XR, som kiler sig ind i programmet bag topmodellen, Tigo 100 XR, på 50 kubikmeter. Topmodellen klarer i øvrigt fire kubikmeter mere.

Bredere pick-up

PR-modellerne får nye breddder på pick-uppen, så den starter fra to meter, mens pick-up’en vokser til op til 2,2 meter på de større XR-modeller. Dermed øges kapaciteten og samtidig lover Fendt, at hastigheden på pick-up’en bliver bedre tilpasset mængden af afgrødemateriale.

Ifølge Fendt betyder den bredere pick-up sammen med en forbedret drivline en kapacitetsforøgelse op til 20 pct.

Hastigheden for aflæsningen har også fået en nøk opad, så vognen hurtigere kan komme tilbage i marken.

Endelig har Fendt tilføjet et nyt system til at slibe knivene. Med systemet kan knivene slibes i vognen, så man undgår at skal tage hver enkelt kniv ud. Systemet kan også bruges til andre maskiner i maskinparken, lover Fendt.

Modellerne er som hidtil i øvrigt udstyret med Fendts automatiske niveau-regulering, så vognens hældning holdes stabil på skråninger.

Faktaboks

Fendt Tigo

  • Kombivogne, som kan bruges som både opsamler og snittervogne. 
  • Fås fra 31 til 54 kubikmeter. 
  • Fendts græsprogram har rødder fra Agcos opkøb af Lely. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.