Fik ny traktor torsdag aften: Over weekenden forsvandt gps’en og mere til

Henriks Markservice er næste offer i den åbenbart umættelige plage af gps-tyverier.

Torsdag aften er god aften hos Henriks Markservice i Aars. En ny traktor ankommer til matriklen. Der bliver monteret nyt gps på den fredag, og lørdag er den lige inde på værkstedet, så alt spiller til at tage den i brug efter weekenden.

- Da jeg hører mandag, at der er noget stjålet, tror jeg ikke rigtig på det, starter han og ridser historien op.  

- Vores mand ringer mandag morgen og siger, at han ikke kan få forbindelse til gps’en. Den sidder lidt diskret. Så tænker jeg, at det er da noget mærkeligt gammelt udstyr, vi har fået monteret. Jeg siger så til min mand, at han skal ringe til montøren. Montøren vil så gå på den derhjemmefra, men han siger, at han ikke kan komme på, og så konstaterer vi, at den er jo væk, og at der er forsvundet i alt fem Ag Leader gps’er fra os, fortæller indehaver af Henriks Markservice i Aars Henrik Pedersen.

I maskinhuset var der også gps’er fra andre mærker, men det var tydeligt, at tyvene kiggede efter et bestemt mærke. Terminaler, som ellers også har stor værdi, var de ikke ude efter. Tilsammen anslår han, at der er blevet stjålet for 300.000 kroner.

Importøren af Ag Leader, Ag Precision, kunne hurtigt stille nogle brugte og nye anlæg til rådighed, fortæller Henrik Pedersen. Henriks Markservice var således kørende igen efter en times tid mandag, selvom der altså ikke var og er muligt at følge de stjålne gps’er og dermed foreløbig ikke er sket en opklaring af tyveriet.  

Næsten parallelt med gps-tyveriet blev fem minilæssere stjålet i Nørresundby i weekenden og placeret i en skov. I den sag kunne Nordjyllands Politi tirsdag fortælle, at man har fundet maskinerne, men stadig arbejdede på at få finde forbryderne.

Importør: De kommer ikke til at kunne bruges

Hos Ag Precision forklarer indehaver Anders Stefansen, at man nu forhindrer tyvene i at bruge udstyret.

- Når man har serienumrene på en gps-antenne, så kan vi gå ind og få dem deaktiveret centralt hos Ag Leader, så de ikke kan bruges. Dermed får de ikke nogen værdi for tyvene, forklarer han og siger, at man generelt vil opfordre kunder til at holde nøje styr på sine serienumre. Dermed kan de let blokeres, hvis tyven er på spil.

Selvom landmænd og maskinstationer jævnligt bliver udsat for gps-tyverier, så er tyveriet hos maskinstationen i Aars er ret usædvanligt for netop AG Leader-importøren.

 - Vi har været utrolig glade for, at de ikke er gået efter vores udstyr. Det er også mere besværligt, da Ag Leader har sine egne ledningsnet. Jeg vil være på vagt, hvis der skulle ringe en og lige bestille fem ledninger til de antenner, siger han.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.