Fik tilskud til klima-venlig såning

Hørbygaard sår direkte og kan derfor godtgøre en stor reduktion i CO2-udledningen, der samtidig giver adgang til investeringsstøtte.

Går du og barsler med tanker om at udføre markarbejdet med lavere forbrug af diesel, kan du meget vel kvalificere dig til en kontant støtte fra Energistyrelsens puljer.

Et eksempel, som har udløst støtte, er hos Hørbygaard på Holbæk-egnen.

Christian Carstenskiold har købt en ny såmaskine, der gav investeringsomkostninger for 896.000 kroner, oplyser Energistyrelsen.

Beregniger viser, at det gamle setup med ploven og harven har givet en energibesparelse på 180 MWh og en årlig CO2-reduktion på tæt på 48 ton.

Det er beregninger, der vækker glæde hos Energistyrelsen, der derfor har bevilget et tilskud på knap 57.000 kroner til den indkøbte Horsch-såmaskine fra styrelsens erhvervspulje.

Hos Energistyrelsen kan man læse mere om Hørbygaards case-historie. Her fortæller Christian Carstenskiold også, at tilskuddet var et godt puf til at gå videre med investeringen.

- Man springer lidt lettere ud i det, når man får et økonomisk tilskud. For os svarer det til 6-7 procent af maskinens værdi, så selv om jeg nok havde gjort det under alle omstændigheder på et tidspunkt ude i fremtiden, er det positivt at få en tilskyndelse, der kan hjælpe en på vej, siger han.

Erhvervspuljen løber frem til 2029 og skal samlet uddele 3,5 milliarder kroner til grønne projekter. Nye regler betyder, at der ikke er ansøgningsrunder, men der ses på nye projektmidler løbende.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.