Finsk traktor er Tractor Of The Year 2018 - disse slog den

Kampen stod mellem Case IH Quadtrac 540 CVX, Claas Arion 660, John Deere 6250R, New Holland T6.175 DC og Valtra T254 Versu SmartTouch. Og vi skal nordpå...

Opdateret med interview med Valtra kl. 13.29 søndag

Hver andet år flytter konkurrencen Tractor of the Year med på Agritechnica. Søndag eftermiddag blev det så offentliggjort, at det er Valtra med Valtra T254 Versu SmartTouch, der vandt hovedkonkurrencen. 

Det var naturligt en glad og stolt Mikko Lehikoinen, Valtra, som kommenterede i minutterne efter til LandbrugsAvisen Maskiner.

”Wow. Det er første gang for Valtra. Det er en fantastisk følelse. Vi har arbejdet hårdt med juryen. Traktoren i sig selv er lavet med brugernes input. Vi er meget stolte."

Hvordan kan I bruge udmærkelsen?

”Publiciteten og den gode feedback, og at kunderne kan se, hvorfor vi har fået prisen. Det vil give os mere omtale på mærkeder, hvor vi ikke er så stærke. Vi står  godt i Skandinavien, men i Tyskland og Frankrig er det vigtigt for os.”

Hvad er traktorens styrker?

”Den har det hele. Den er fantastisk. Smart touch er den største ændring og hvordan du opererer med touch skærmen og  med den og præcisions farming. To touch og du finder alting, og det er revolutionen i produktet", siger han, inden han blev halet videre til en sværm af europæiske journalister.

Det kæmpede den imod:

Case IH Quadtrac 540 CVX

Claas Arion 660

John Deere 6250R

New Holland T6.175 DC

 

I lillebrorkonkurrencen flotteste design vandt Valtra også. 

Journalister fra hele Europa

Konkurrencen blev født tilbage i 1998 ud fra en ide hos det italienske traktormagasin Trattori. I dag er der mange journalister fra 23 forskellige lande i Europa involveret i jury-arbejdet, heriblandt Søren Møller fra Maskinstationen og Landbrugslederen.  

Sidste år kom vinderen fra Case IH med Optum 300. Når man ser tilbage på historien, så er vinderen typisk gået på skift mellem de større traktorproducenter. Vi skal således tilbage til 2001 for at finde en traktorproducent, der har vundet hovedtitlen to år i træk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.