Fire år efter opstart: Midtjysk maskinhandel oplever stor vækst
Kartoffel- og vandingsspecialisten Powtec er for første gang udnævnt til Gazelle af Dagbladet Børsen.

Fire år efter virksomhedens opstart kan POWTEC i Bording Kirkeby, lige mellem Herning og Silkeborg, nu kalde sig en af årets Gazelle-virksomheder.

Prisen gives af Dagbladet Børsen til virksomheder i vækst, der som minimum fordobler sin omsætning eller sit bruttoresultat i løbet af fire regnskabsår.

Siden 2013 er Powtec, der beskæftiger 10 medarbejdere og hovedsageligt gør sig i markvanding og kartoffeloptagere, vokset med hele 170 procent.

Powtec er en sammentrækning af ’potato and water tecnology’. De har valgt at satse på maskiner til vanding og kartoffeloptagning. Resten - salg af traktorer og mejetærskere - lader de andre om. For fire år siden, i 2013, trådte Jens Aage Jensen ud af det kriseramte MVJ Maskiner og stiftede kartoffelspecialisten.

Da vi hos LandbrugsAvisen besøgte Powtec to år siden, var maskinhandelen allerede i god gænge.

»Vi har skullet vise, at vi godt kunne være med på markedet, selvom vi har valgt traktorer og høstmaskiner fra. Men man skal arbejde med det, man er god til og brænder for,« siger Jens Aage Jensen, direktør for Powtec.

En fantastisk rejse som maskinhandler Fredag 30. oktober 2015 · 00:00

»Vi er startet nærmest fra nul, men har arbejdet benhårdt for at bygge en ny forretning op og blive synlige på markedet. Gazellen er en dejlig anerkendelse at få og skyldes i høj grad en stor indsats fra medarbejderne,« siger Jens Aage Jensen.

Afdelingen H.Andersen er også en del af Powtec og er importør af reservedele til landbruget, som sælges i Danmark, Sverige og Norge.

Sidste offentliggjorte regnskab - for 2015/16 - viste et overskud efter skat på knap en halv mio. kr. Det var på linje med forrige års overskud.

At væksten er solid ses også på personaleomkostningerne, som for fire år siden var på under en halv mio. kr. og i dag er vokset til over tre mio. kr. årligt.

Egenkapitalen er på knap tre mio. kr., svarende til en egenkapitalandel på solide 24 procent.

Egenkapitalforrentningen er på cirka 16 procent.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.