Flere modeller og ny kabine i Lexion fra næste år

Lexion 8600 bliver nyt bindeled mellem 7000- og 8000-modellerne, ligesom ny kabine og flere hestekræfter bliver en del af serien fra næste sæson.

Landbrugsavisen, Tyskland.

Claas har på et pressemøde i Tyskland for landbrugspressen vist en bred vifte af nyheder frem. Det gælder såvel pressere som skårlæggere, læssere og mejetærskere.

På netop mejetærskerne bliver den store nyhed, at hele Lexion-serien fra næste år får ny kabine. Kabinen blev introduceret på den mindre Trion-serie sidste år og følger nu altså trop på alle Lexion-maskiner. 

Nyt i serien er også Lexion 8600, der klemmer sig ind mellem Lexion 7700 og de større 8000-modeller. Lexion 8600 får således også en cylinderbredde på 1.700 millimeter som de større modeller og får 549 heste at gøre godt med - præcis det samme som Lexion 7700, der blot har en smallere cylinder på 1.420 millimeter. 

Den nye model fås også med TerraTrac bælteundervogn, og tankindholdet bliver på hhv. 12.500 og 13.500 liter afhængig af, om du får maskinen med bælter eller traditionel hjulmontering. Faktisk får en lang række af modellerne større korntank, ligesom vipbar tud og nye Cemos-muligheder bliver en del af Lexion anno 2023.

Cemos Auto Header er betegnelsen for en af de nye funktioner. Systemet sørger kort fortalt for at regulere vinden og skærebordets bund afhængig af den afgrøde, der kommer ind i skærebordet. Laserscanneren, som Claas præsenterede for et par år siden og som sidder øverst på kabinen, kigger nemlig fremad foran skærebordet og registrerer afgrøden allerede inden den kommer ind i skærebordet. 

Selve kabinen bliver større end forgængeren og sædet kan for eksempel drejes 30 grader i begge retninger. Der bliver mere aflægningsplads, smallere A-stolper og 360 graders LED-lyspakke, fortæller Claas fra det tyske.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.