Flere vil lease mejetærskere
Hos Kragmann i Middelfart oplever man større interesse for den fleksibilitet, som operationel leasing giver landmanden.

Bladrer man lidt rundt på hjemmesiden hos maskinforretningen Kragmann i Middelfart, står der ikke et pip om leasing af maskiner. Ikke desto mindre oplever man i forretningen stigende interesse for operationel leasing af mejetærskere - og den fleksibiltet, det giver.

»Vi har kørt med lignende leasingaftaler til udenlandske kunder, især i England og de baltiske lande, i flere år, så formen er ikke ny for os. Det nye er, at vi nu går i gang med at lease mejetærskere til danske kunder, og vi har allerede flere aftaler på plads. Lige nu arbejder vi med en kunde, som egentlig havde tænkt sig at købe en mejetærsker, men som ender med at lease,« siger salgschef hos Kragmann, Jim Thygesen, der regner med at få otte-ti mejetærskere ud at køre på leasingkontrakter i denne sæson. Det drejer sig om både nyere New Holland og nyere Claas maskiner.

Individuelle priser

»Vi skal lige tune os ind på behovet, så vi ved, hvor snittet skal ligge. Det er jo vores første sæson med operationel leasing i Danmark. Vi har varmet op til det et par år,« siger Jim Thygesen, der ikke er afvisende overfor, at man på et tidspunkt også vil lease traktorer ud.

I Kragmanns koncept indgår forsikringer, service og vedligeholdelse af mejetærskerne. Prisen aftales individuelt.

»Der kan være mange spørgsmål at tage hensyn til, når prisen skal aftales. Hvor mange hektar skal den over, hvor mange år og hvad er afgrødefordelingen. Og skal vi måske tage højde for mange sten,« forklarer Jim Thygesen, der ser det som en stor fordel for kunden, at man med operationel leasing opnår en stor fleksibilitet - forstået på den måde, at ens behov måske ændrer sig inden for få år.

Køb er billigst

»Hvis man i stedet køber en ny mejetærsker, kan den eksempelvis vise sig at være for lille, hvis nu bedriften vokser«, siger Jim Thygesen, der regner med at fænomenet operationel leasing kommer til at vokse meget stærkt inden for de næste få år.

Jim Thygesen vil til gengæld godt erkende, hvad der på den lange bane er det billigste for landmanden - vel at mærke, hvis man kender fremtiden på sin bedrift.

»Ja, så er det billigste stadig at købe en ny mejetærsker, passe rigtig godt på den og beholde den i 15 år,« siger Jim Thygesen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.