Fliegl møgspredere får bevis for at sprede præcist

På en speciel test-bane har DLG målt og tildelt Fliegl en anerkendelse for at kunne sprede fast møg med stor præcision.

I foråret 2015 kunne Fliegl invi en speciel testanordning for møgspredere. Systemet kan måle op til 30 meter bredt og måler fordelingen af møg for hver 50 centimeter.

I mellemtiden har tre forskellige instanser nu kalibreret og verificeret den unikke sprede-stand, og i samme omgang har Tyske DLG testet to møgspredere fra Fliegl, ADS 120 og ASW 271, som begge har fået grønt lys for spredningen med mærkatet »DLG Approved«.

Testen foregik med dybstrøelse fra en kalvestald, og på arealet testede man sprederne med henholdsvis 10 og 30 ton pr. hektar på 12 meters spredebredde.

Resultaterne viste, at de to spredere var i stand til at tildele dybstrøelsen med under 15 pct. - og i visse tilfælde ned omkring 10 pct. variation i både længde- bredde-retningen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.