FMR vil være center for strip-till og no-till
Franske no-till og strip-till maskiner er ved at rulle ud på de danske marker. FMR maskiner udbygger redskabssortimentet med maskiner fra Sly.

No-till, Undercut no-till, Strip-till med lille rækkeafstand, Strip-till med stor rækkeafstand . Mulighederne er mange, og FMR Maskiner udbygger nu redskabssortimentet, så det nu både omfatter den velkendte Mzuri strip-till maskine og et nyt fransk agentur under navnet Sly.

Anders Højte, der er produkt- og dyrkningsekspert hos FMR Maskiner, fortæller, at det nye agentur er et skridt videre i FMR’s bestræbelser på at blive et slags maskincenter for strip-till og no-till såmaskiner.

»Vi vil ikke ud og konkurrere med landbocentrenes konsulenter, men være stedet, hvor interesserede kunder både kan få viden og købe redskaber. Det vil sige, at vi både kan rådgive om hele konceptet med reduceret jordbehandling og selvfølgelig også sælge redskaberne, hvis dyrkningsformen er interessant for kunderne«, siger Anders Højte.

Sly producerer en række redskaber, men FMR Maskiner vil først og fremmest præsentere de danske landmænd og maskinstationer for to modeller – Sly Stripcat 2 og Sly Boss.

Ugens maskine: Fleksibel brite fra Mzuri Maskiner Fredag 28. september 2018 · 06:00

Sly Stripcat 2 er designet til strip-till dyrkning med stor rækkeafstand. Den spænder fra 45 til 80 cm mellem rækkerne, så de klassiske danske rækkeafstande for roer, spinat, raps, majs, osv. på 50 og 75 cm ligger pænt indenfor spændet.

Det kraftige redskab fungerer ved, at en tallerken placeret forrest gennemskærer materialet på overfladen, derefter kører to fritlæggerhjul, som skubber halm osv. væk fra den stribe, hvori der skal sås. Herefter følger en harvetand, der bearbejder jorden og evt. placerer fast eller flydende gødning, voldene jævnes og et pakkehjul bearbejder overfladen af jorden, inden så-enheden kommer, placerer såsæden i den ønskede dybde og rillen lukkes.

Den anden model, Sly Boss er oprindeligt udviklet i Australien. I et samarbejde mellem det australske firma Boss og Sly har man modificeret og videreudviklet redskabet til europæiske forhold. En af de særlige features er en speciel ”undercut” tallerken, der har nemt ved at skære ned i jorden og samtidigt underskærer den seneste afgrødes rødder, inden såsæden til den nye afgrøde placeres. Det sikrer ifølge producenten et optimalt såbed og gør det nemt at ”lukke” jorden over frøene.

Det kraftige redskab er udviklet til no-till med lille rækkeafstand. Den typiske rækkeafstand er 16,7 cm. Redskabet er modulopbygget, så kunderne kan i princippet investere i en tremeter maskine og så lade den vokse i bredden over tid. Arbejdsbredder på 3, 4, 6, 7,5, 8, 9 og 12 meter er mulige.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.