Fordoblet på to år: Vestjysk maskinhandler tordner frem

Skjern Maskinforretning har fordoblet medarbejderstyrken indenfor de sidste to år. Bundlinjen har også taget stor drejning.

Det går stærkt i Skjern.

I 2014 købte sælger Kaj Pedersen sammen med J. Hundahl sin tidligere arbejdsplads Tobico. For et par år siden havde han bygget det op til en maskinforretning med 24 ansatte. Nu viser det nye regnskab, at der i det seneste regnskabsår har været ansat 41 i gennemsnit. Samtidig er indtjeningen med de forøgede aktiviteter også fulgt med op.

Årets resultat blev nemlig på 3,4 mio. kr. efter skat mod 600.000 kr. for to år siden. Sidste år var den i øvrigt tæt på tre mio. kr., men Kaj Pedersen og hans team har altså sat ny rekord for den unge maskinforretning.

”Der har været fint aktivitet. Det har jo også bidraget, at vi fik en ekstra afdeling for et par år siden”, siger han.

Han vurderer, at maskinforretningen for indeværende regnskabsperiode kommer ud med nogenlunde samme aktivitet som sidste år.

”Nu har vi haft en periode de sidste fem år, hvor det er gået stærkt frem. På et tidspunkt skal det stabilere sig. I øjeblikket kan vi se godt med arbejde ind i foråret,” siger han.

Særligt kunderne blandt svineproducenterne har fået forbedret udgangspunktet for at handle med stærkt stigende afregningspriser.

Ifølge Kaj Pedersen agerer de fornuftigt.

”Vi kan da mærke, at det går bedre, men det er ikke, som vi har set det før, at det eksploderer helt vildt. Det er også en sund udvikling for os, da det gør det nemmere at styre udsvingene”, siger han.    

Efter årsregnskabets afslutning har Skjern Maskinforretning i øvrigt for nylig indviet nye lokaler i Skjern i form af det gamle Herborg Maskinfabriks gamle ejendom på 21.000 m2, der har givet maskinhandleren en ny maskinudstilling på 2.400 m2, så maskinforretningen nu har 9.000 m2 under tag og dermed langt bedre muligheder til at rumme de stadig større antal maskiner, der kommer igennem.  

Den øgede aktivitet sætter sig også sine spor i regnskabet, hvor balancen er steget fra knap 50 mio. kr. til ca. 90 mio. kr.

 

Opdateret kl. 13.31 med kommentarer fra Kaj Pedersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.