Forhandler af brugte maskiner høster vækst-pris efter rekord år

Online auktioner på maskiner og værktøj har været i vækst under pandemien, melder Klaravik.

Et forrygende år for Klaravik Netauktions danske afdeling har resulteret i, at auktionsvirksomheden netop er blevet kåret som en af Danmarks hurtigst voksende virksomheder med modtagelsen af en Børsen Gazelle.

Trods pandemien nåede Klaravik, der driver en online maskinauktion, sit bedste resultat nogensinde i 2020, hvor virksomheden oplevede en rekordstor interesse i digitale auktioner. 

Det melder virksomheden i en pressemeddelelse.

Klaravik, der er svensk, kom til Danmark for fem år siden. En Gazelle-virksomhed er en hurtigtvoksende virksomhed der som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode. 

Det er dagbladet Børsen, som hvert år kårer Danmarks hurtigst voksende virksomheder.

"Da coronapandemien for første gang brød ud, var vi naturligvis bekymrede, da vi ikke var klar over, hvordan situationen ville påvirke vores forretning, som jo indebærer en del kundekontakt", siger adm. direktør Kern Skovgaard Wandall i meddelelsen.

"Det viste sig dog, at vi relativt let kunne omstille os og drive forretning under de gældende retningslinjer. Derudover har vi været heldige med, at en stor del af vores forretning i forvejen foregik digitalt", siger direktøren.

Ifølge de hårde fakta fra regnskabet har Klaraviks danske afdeling, der hedder Dansk Auktions Service ApS, vækstet vildt på sin bruttofortjeneste fra knap 700.000 i 2017 til 8 mio. kr. i 2020.

Stigende interesse i maskinauktioner

Køb og salg af maskiner på auktion har for alvor vundet udbredelse de senere år, og hos Klaravik har man i høj grad oplevet en stigende interesse i at handle maskiner, værktøj og erhvervskøretøjer, melder virksomheden.

"Mange virksomheder har gennem årene været vant til at handle på fysiske auktioner, men flere har nu fået øjnene op for, at digitale auktioner sagtens kan udfylde samme funktion. Især under pandemien er der kommet nye vanemønstre, som flere er blevet trygge ved, og som naturligvis er kommet os til gode". 

Klaravik har i dag 27 ansatte fordelt over hele landet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.