Forlader normale mærker - køber ny kæmpe 'helt velovervejet'
Maskinstationsejer har fået mange kommentarer efter, at han har skiftet traktormærke til en særlig opgave.

Hos Jørgens Maskinstation ved Grindsted har telefonen og Facebook-strømmen ikke stået stille efter, at hans kommende traktor stod udstillet til åbent hus hos Herborg Smede og Maskinforretning forleden.

Hans nye John Deere 8400 var nemlig et af trækplastrene for maskinforretningen.

”Mange ringer og spørger, hvad jeg har gang i. Det er altså helt velovervejet”, siger maskinstationsejer Jørgen Kristensen.

Normalt når vi laver Ugens Handel her på LandbrugsAvisen Maskiner, så skriver vi artiklerne fra sælgers synspunkt. Denne gang faldt vi over den særlige handel på maskinstationens facebook-side og flipflopper lidt i vores indgangsvinkel.

Sagen er, at Jørgen i sin traktorflåde på 16-17 traktorer bl.a. har en del Fendt og Case IH-traktorer. Han er ikke ved at skifte hele traktorparken. Når der fremover skal sås med den ni meter Horsch såmaskine, så bliver det imidlertid med John Deere som trækdyr.   

”Valget stod mellem, når man skal have en traktor med tvillinghjul i forenden, så er det reelt kun Magnum og John Deere, det står mellem. De andre kan ikke dreje på samme måde”, mener han.

Udslaget blev Jørgens vurdering af, at John Deeren er bedre til at lukke hestekræfterne ud i hjulene. Til gengæld vil han så ikke bruge den til maskinstationens store opgave med at køre gylle i den kommende tid.

Landbrugsskole shopper traktorer: Fire forskellige mærkerMaskiner Fredag 19. januar 2018 · 16:09

”Det her er en ekstra traktor. Når John Deere kører på vej(med gyllevognen), så slider den til gengæld ekstra på dækkene”, siger han.

Du bruger altså mærkerne forskelligt?

”Fendt er gylletraktor og til at plovemed. Så kører der nogle Puma som mellemstørrelse traktorer, der bruges allround. Og så har vi Fendt 718 til at køre riven med. Den har Isobus, og så har vi det hele i joystick der.  

Fik du handlet til en god pris?

”Det har det været indtil videre”, siger han med et smil velvidende, at traktoren endnu ikke er landet på maskinstationen endnu al den stund, at der skal eftermonteres et luftanlæg på den, så han kan have luft med i marken.

Hvor ofte handler du traktorer?

”Det gør næsten hvert år. Jeg har solgt nogle Fendt-traktorer med 10.000 til 12.000 timer. Vi får ingenting for de brugte, så de skal køre så mange timer. Der er ingen, som vil give noget for det. Vi bliver nødt til at slide det ud medmindre, vi mærker, at det er noget udstyr, der driller. Eks. skippede vi en presser, der var tre år, fordi der bare blev ved med at være noget med den. Den stressfaktor kunne vi ikke lave med”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.